Віра Олександрович

Тернопільщина: за продаж цигарок дітям уже забрали 4 ліцензії

ліцензія

За продаж неповнолітнім алкоголю і тютюну підприємці Тернопільщини уже позбулися 15 ліцензій. Із цигарками так «дожартувалися» - четверо.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Із початку року працівники управління контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС в області провели 55 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, - кажуть у податковій. - За результатами цих перевірок призначили фінансових санкцій на суму 736,5 тис. грн.

Зокрема, фахівці встановили 17 фактів продажу алкоголю особам, які не досягнули 18 років, 7 – здійснення підприємцями торгівлі алкоголем і тютюном без відповідної ліцензії, 5 – реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці.

У 10 випадках торгували алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, - додають у податковій. - У 5 випадках тютюном торгували за цінами, вищими за максимальні роздрібні ціни на тютюнові вироби, встановлені виробниками або імпортерами таких виробів.

Окрім того, перевіряючі зафіксували по два факти заниження податкового зобов’язання із акцизного податку від роздрібної торгівлі, зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка і роздрібної торгівлі алкогольними напоями через електронний контрольно-касовий апарат, не зазначений у ліцензії.

Відтак експерти анулювали 177 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем і 137 – на право вроздріб торгувати цигарками, - підсумували у податковій.

До речі, за порушення вимог ст. 15-3 Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами та доповненнями), відібрали загалом 15 ліцензій: 11 – за продаж алкогольних напоїв особам, які не досягнули 18 років, і 4 – за продаж неповнолітнім тютюнових виробів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео