Віра Олександрович

Звичайні жителі Тернопілля – основні наповнювачі казни краю

budgets

Понад 657 млн грн уже отримали місцеві бюджети Тернопільщини від сплати податку на доходи фізичних осіб, або ПДФО. Тобто ми із вами, завдяки своїм зарплатам, досі є головними наповнювачами казни краю.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

  • Доходи місцевих бюджетів Тернопільської області уже склали 1 млрд 32,7 млн грн податкових платежів, - уточнили у податковій. - Це - на 172,8 млн грн більше, ніж очікували. Тобто прогнозний показник вдалося виконати на 120,1%.

Порівняно із минулорічними п’ятьма місяцями забезпечили приріст надходжень на 301,9 млн грн, або на 41,3%. Лише у травні доходи місцевих бюджетів склали 213,6 млн грн, тобто індикативний показник виконали на 106,1%.

  • Порівняно із минулорічним травнем вдалося забезпечити приріст надходжень на 50,6 млн грн, або на 31%, - додають у податковій.

Найбільше місцеві бюджети отримали від сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Його із початку року надійшло 657,1 млн грн, причому додатково - 89,8 млн грн.

  • Суб’єкти малого підприємництва також сплатили 168 млн грн єдиного податку, що на 49,1 млн грн більше, ніж очікували, - підсумовують фахівці.

Надходження акцизного податку від роздрібного продажу підакцизних товарів за січень-травень склали 53,9 млн грн. Додатково місцеві бюджети отримали аж 1,6 млн грн.

Про те, як нині працюється тернопільському бізнесу, докладно читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

   

Вибір читачів за тиждень

Відео