Швидкісний інтернет повинен бути у кожній тернопільській школі

129608

Учні абсолютно усіх шкіл Тернопільщини повинні отримати доступ до швидкісного інтернету. Таку думку висловлюють в МОН України.

МОН сподівається на підтримку місцевих органів влади у проведені швидкісного Інтернету, зокрема, під’єднанні до нього усіх комунальних шкіл. Про це йшлося під час зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з головою Одеської ОДА Максимом Степановим та його заступником Сергієм Колебошином.

«21 століття дало нам багато нових можливостей у сфері освіти, і онлайн освіта – одна із них. Я щиро вітаю те, що Одещина є одним із провідних регіонів, який цілеспрямовано розвиває онлайн освіту. Це нові можливості як для дітей із сільських територій, так і для освітян. Завдяки онлайн-курсам вони можуть послуговуватися досвідом та напрацюваннями найкращих учителів України. Це дуже важливо, адже зараз діти із сільських територій не мають рівного доступу до якісної освіти, особливо порівняно з можливостями, які є у їх однолітків у великих містах. Однак, ви маєте розуміти, що проекти онлайн освіти не будуть працювати вдало, якщо кожна віддалена школа не буде під’єднана до швидкісного Інтернету. Адже користування онлайн-ресурсами, особливо на уроках, має бути максимально зручним», – наголосила Лілія Гриневич.

За інформацією МОН України

Вибір читачів за тиждень

Відео