«Теплі кредити» можуть отримати ОСББ та фізичні особи

6666666666666666

Багато з нас замислювались, як найефективніше розпоряджатися тепловими ресурсами, щоб зекономити на оплаті теплоенергії. Спеціалісти порахували, якщо замінити вікна та двері в місцях загального користування, то економія оплати за тепло становитиме до 25%, утеплення даху, мереж у підвальному приміщенні – це ще 10%, встановлення індивідуального теплового пункту (ІТП) – 25%, а за рахунок утеплення стін загальна економія може досягати 70%, повідомляє Номер один.

Для ОСББ – без першого внеску та застави

У цьому році ПриватБанк уперше став партнером державної програми «Теплі кредити» для ОСББ, пропонуючи найнижчі серед банків ставки кредитування – до 18%, без додаткових умов і прихованих комісій. У рамках цієї програми ОСББ зможуть отримати кредит до 2 млн. грн. зі строком погашення до 7 років.

– Сьогодні ОСББ може за допомогою ПриватБанку отримати компенсацію частини кредиту від держави – до 40% вартості (за наявності одержувачів субсидій – до 70%), а також додатково компенсації від обласних і місцевих програм. Участь відразу в трьох програмах значно здешевлює кредит, – повідомила керівник відділення «Центральне» ПриватБанку в м. Тернополі Юлія Хаєцька. – Такі кредити розраховані на утеплення будинків, встановлення енергоефективних вікон, модернізацію систем освітлення тощо. «Теплі кредити» не передбачають першого внеску, термін позики може становити до 7 років та не вимагає застави.

Для фізосіб – безвідсоткова ставка

ПриватБанк також активно кредитує покупки енергозберігаючих матеріалів і обладнання з компенсацією частини витрат державою в рамках програми енергозбереження для фізичних осіб.

– На сьогодні ПриватБанк технологічно підійшов до послуги «Теплі кредити» для фізосіб. Останнім не потрібно звертатися до банку за кредитним рішенням. Клієнти мають картки, де вже наперед розраховані кредитні ліміти на утеплення. Відповідно вони лише обирають, де хочуть утеплитися. У нашого банку є партнери, придбавши послугу чи товари в яких, клієнт-фізична особа зовсім не сплачує відсотків за таке кредитування, – розповіла пані Хаєцька.

У рамках програми “Теплий кредит” можна купити твердопаливні котли, вікна, матеріали для утеплення і т.д. Скажімо, в Тернополі ПриватБанк співпрацює з постачальниками вікон ТМ «Perfect» (компанія «Галактика комфорту»), «Вікнарьов» і бренду «Елдон»

Якщо клієнт не визначився з постачальником, він може звернутися до будь-якого відділення ПриватБанку, де йому нададуть кваліфіковану консультацію на будь-який вид товарів по утепленню. Підрядника клієнт може вибрати через платформу ПриватМаркет прямо на сайті банку. Перед тим, як розмістити його у нашому каталозі, працівники банку перевіряють його на чесність та якість пропонованих товарів. Якщо ж людина хоче поміняти вікна чи утеплитися, а тієї фірми, яка це буде проводити, немає у списку партнерів ПриватБанку, не біда. В цьому випадку банк може запропонувати два варіанти. Згідно з першим, клієнт озвучує назву компанії, в якій планує придбати товари, ми контактуємо з директорами чи власниками і укладаємо з ними угоду. За другим варіантом, клієнт може будь-де утеплитися, проте кредит уже буде не безвідсотковий, а на платній основі і відсоткова ставка складатиме 2,9% на місяць. Тобто ми не обмежуємо у виборі постачальника. Питання лише в тому, коли у нас є партнерські договори, для клієнта-фізичної особи такий кредит значно дешевший, – каже представник ПриватБанку.

На щомісячній основі ПриватБанк формує реєстри позичальників, які оформили «Теплий кредит», і подає агентству Держенергоефективності. За словами Юлії Хаєцької, клієнти, які скористалися кредитуванням на початку року, в березні вже отримали повернення від держави, які їм зараховані на кредитну картку клієнта.

Іван Білий

Вибір читачів за тиждень

Відео