У тернопільської «швидкої» – бронза!

sumski-rali-ternopilska-komanda-ekstrenoyi-shvydkoyi-dopomogy

Упродовж трьох днів (з 31 травня по 2 червня) на мальовничій Сумщині проходив сьомий  чемпіонат бригад екстреної швидкої медичної допомоги України з міжнародною участю «Сумські медичні ралі – 2017». Участь у них взяли 36 команд з усіх областей нашої держави, а також три іноземні: дві – з Литви та одна – з Казахстану, повідомляє Номер один.

Тернопільську команду на змаганнях представляли керівник бригади Е(Ш)МД  Олександр Сорокін, фельдшер Володимир Кривокульський та водій Володимир Андрушків.

Загалом на сумських медичних ралі було створено 11 конкурсних завдань, які відрізнялися своєю непередбачуваністю та складністю. Одне з них – «Тузик»: бригада швидкої допомоги приїхала на виклик у ліс, де на юнака напав вовк. Медики констатували множинні рвані рани від укусів дикої тварини. Їм потрібно було оцінити загальний стан потерпілого, зробити первинну хірургічну обробку ран, накласти асептичну пов’язку  і негайно транспортувати юнака до лікарні.

Цікавим був і конкурс «Вагітна», з яким добре впоралися наші медики. Пологи, у жінки щойно народилася дитина, у матері – маткова кровотеча, у дитини – клінічна смерть.

– Блискуче виступила бригада тернопільської «швидкої» у конкурсі з імітацією ДТП: померле немовля, важкотравмована дівчина, збита машиною, у якої перелом стегна та кровотеча, і водій із черепно-мозковою травмою. Добряче попітніти довелося нашій команді у конкурсі «Вибух». Унаслідок вибуху – 10 постраждалих: 5 уже мертві, а 5 із важкими травмуваннями. Складним цей конкурс був насамперед через те, що для допомоги усім постраждалим, тобто первинне та вторинне сортування, зупинку кровотеч та ін., відводилося лише 7 хвилин. Чудово виступила бригада тернопільської «швидкої» у конкурсі «Чуже серце». Медикам довелося надавати термінову допомогу  жінці після інфаркту, який був ускладнений серцевою патологією, – розповідає очільник Центру екстреної (швидкої) допомоги Тернопільщини Михайло Джус.

Загалом наша команда з кожним конкурсом покращувала свої результати і вже наприкінці першого дня  увійшла в групу команд-лідерів. Завершилися сумські ралі вдало для тернопільської команди: вона опинилася серед призерів цих змагань, посівши почесне  третє місце.

Перше місце – у господарів чемпіонату – сумських медиків швидкої допомоги,  друге – у команди із Черкас. Кращими серед іноземних гостей стала бригада медиків із Казахстану. Першість серед студентів отримали представники Тернопільського медичного університету.

Вибір читачів за тиждень

Відео