Оксана Бучко

На Тернопільщині школяр із учителем загинули через сильну течію Дністра

unnamed (18)

Туристичний похід став останнім для учителя і школяра з Підгаєччини. Нещасний випадок на Дністрі трапився 20 червня, близько 12:00, повідомляє dosie102.te.ua.

За словами начальника Монастириського відділення поліції Владислава Лазебніка, у трьохденний похід вирушили двоє вчителів та семеро учнів. Йшли берегом вздовж Дністра, ночували у палатках. Перепочити зупинились на Монастирищині. Два учні пішли у воду. Вони ще стояли неподалік берега, коли їх занесло у водяний вир. Один з хлопців не вмів плавати, тож інший спробував витягувати товариша. Допомагати кинувся вчитель. Вода крутила дуже сильно. Одного з школярів врятували рибалки за допомогою вудочки. Інший учень із вчителем потонули.

Владислав Лазебнік каже, що тіла ще не знайшли, оскільки вони, ймовірно, знаходяться у водяній ямі. Наразі правоохоронці чекають рятувальників. Загиблій дитині було чотирнадцять років. Учителю – 53.

На місці нещастя працює слідчо-оперативна група.

Відпочивати акуратно у воді влітку закликає тернопільський мандрівник Борис Гора у Facebook. Він наголошує,  Дністер – ріка проста, але з підступною течією.

- Під час відпочинку на  Дністрі слід пам’ятати, що місцями досить сильно зносить, - пише він. - Після впадіння потічків в Дністер, вода холодна, можуть корчі ловити. З катамаранів, якщо плавати, майте на увазі, що вода зносить, а на судні нема кому і гребти, тому тримайтесь ближче, бажано, вище по течії, хто невпевненний, краще в рятувальних жилетах. Відпочивайте акуратно. Співчуття рідним.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео