Коропецькому ліцею хочуть повернути статус військового

dsc_0638

Амбітні плани має обласне керівництво щодо Коропецього ліцею та професійного училища. Останній заклад планують передати з державної власності у комунальну, а потім об’єднати ці структури. Крім того, ліцею намагаються повернути статус військового, повідомляє Номер один.

Коропецька школа-інтернат була заснована у 1958 році і мала назву загальноосвітньої середньої школи-інтернату. У вересні 2009 року відбулася реорганізація закладу в Коропецький обласний ліцей-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою.

Коропецький обласний ліцей та профтехучилище знаходяться на одному подвір’ї, але мають різне підпорядкування. Ліцей перебуває у комунальній власності, а училище – в державній. Тим не менше, регіональне замовлення для останнього готує область.

В обох закладах наразі є проблеми. І наступного року вони тільки посиляться, адже у загальноосвітніх школах не буде випускників. Тож в обласній раді вирішили підготувати для училища регіональне замовлення у кількості 30 осіб, аби бодай трохи «підтягнути» установу.

– Днями відбулася  нарада з керівниками закладів. Обговорювали перспективи Коропецького училища та ліцею. Дійшли до висновку, що треба буде цього року дати  регіональне замовлення хоча б 30 дітей. У перспективі цей ліцей плануємо об’єднати з училищем, – розповів голова облради Віктор Овчарук. –  У перспективі будемо утримувати й училище. За клопотанням закладу, Київ планує передати його з державної власності у комунальну.

У свій час ліцей втратив статус військового. Його передали Збаразькому ліцею, де сьогодні навчається 150 дітей.  Тернопільська облрада звернулася до Міністерства оборони з проханням повернути закладу попередній статус.

– У перспективі добре було б, якби ми об’єднали ці заклади. Ліцей буде давати освітній компонент, а училище – професійний. Якщо відновимо статус військового, то зможемо для військових частин готувати професійні кадри, – каже Віктор Овчарук.

 

Сьогодні в Коропецькому ліцеї навчається дві сотні дітей. За кошти обласного бюджету на території закладу облаштували критий спортзал. Поруч знаходиться архітектурна пам’ятка України – палац графа Бадені (початок XIX століття), збудований у псевдокласичному стилі. Площа території доволі велика, є можливість відновити ставок, облаштувати спортивні майданчики тощо…

Вибір читачів за тиждень

Відео