Орест Сарматський

Студент аграрного вишу отримав 75 тис грн за знання (Агро-новини)

черв24

У навчально-технологічному центрі «КУН-Україна» на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП) відбувся фінал конкурсу «Кращий знавець техніки КУН».

Основною метою конкурсу було залучити студентів до поглибленого вивчення техніки та  надати їм можливість зануритися в аспекти майбутньої професії.

Як розповідають організатори, перед конкурсантами стояло важке завдання — самостійно створити проект, подібний тому, який створюють сільськогосподарські підприємства всім колективом.

Призовий фонд конкурсу склав 150 тис. грн, з яких за 3-є місце — 25 тис. грн, за 2-е — 50 тис. грн та за 1-е — 75 тис. грн.

2402
2402

Переможцем конкурсу став студент 4-го курсу механіко-технологічного факультету Павло Василишин, якому і дісталися 75 тис. грн.

«Здобути перемогу мені допомогла моя спеціальність, бо вона перегукується з конкурсом. Безпосередні розрахунки, які виконувалися у проекті, не такі й складні,  ми їх робили на профільних дисциплінах з інженерії та механізації. На виконання завдання я витратив близько місяця інтенсивної роботи, проте, як виявилося, воно того варте», — ділиться Павло Василишин.

Виграні кошти переможець планує витратити на навчання — вступити до магістратури, а потім аспірантури.

В Україні з’явився новий бренд органічних продуктів

Інноваційний холдинг HTI на міжнародній агропромисловій виставці АГРО-2017, що проходила у Києві, презентував власну торгову марку органічних продуктів — All in Foody.

Про це AgroPortal.ua повідомили в прес-службі НТІ.

Як зазначається, наразі ТМ All in Foody представить лінійку круп — гречану, ячну та пшеничну, борошно — житнє, пшеничне, гречане та вівсяне, а також насіння льону.

2401
2401

В асортименті бренду і продукти зі спельти — унікального злаку, який через вміст поживних речовин називають «чорною ікрою» серед круп. Будуть представлені крупи різної фракції — дроблені, цільнозернові та швидкого приготування, а також борошно. Уся продукція виготовлена з органічної сировини та сертифікована відповідно до міжнародних стандартів якості.

Дизайн упаковки для торгової марки розробляли фахівці з Європи, а сировина для упаковки є екологічно чистою, тож не шкодить навколишньому середовищу, розповідають в НТІ.

Вчені: зміна клімату знизить урожай зерна на 23%

Зміна клімату, яка викликає екстремальні погодні умови і температури, призведе до зниження світового виробництва основних культур, включаючи кукурудзу, пшеницю, рис і сою, в 2050-х рр. на 23%.

Про це з посиланням на останні дослідження повідомляє The Daily Climate.

Зокрема, науковий співробітник Центру науково-дослідницьких розробок при Університеті Бонна (Німеччина) Мекбіб Хайле разом з колегами проаналізували ціни і виробництво основних сільськогосподарських культур за період з 1961 до 2013 року. Очікується, що значне зниження, на 9%, світового виробництва основних культур буде помітним до 2030 р. Негативні наслідки зміни клімату, згідно з прогнозами, проявлятимуться в окремих країнах до 2030 р., та буде більш вираженим у всіх країнах до 2050 р.

2403
2403

Вибір читачів за тиждень

Відео