Віра Олександрович

Як у Тернополі коньяк і віскі розливали на… автобазі

IMG_1458

Фальсифікату на понад 356 тисяч гривень вилучили… на одному із автотранспортних підприємств Тернопільщини.

Це – лише один із фактів, виявлених під час операції «Акциз-2017», повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Асортимент фальсифікату, який виготовляли в антисанітарних умовах на підприємстві в обласному центрі, включав у себе як популярні вітчизняні, так і зарубіжні марки, - кажуть у податковій. - Окрім горілки, правопорушники виготовляли навіть коньяк і віскі.

Горілку, окрім традиційної скляної тари, махінатори розливали у так звані бег-ін-бокси - пластикові упаковки, поміщені у картонну тару. І це при тому, що використання таких упакувань заборонене законом України.

Під час обшуків вилучили 465 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, 540 літрів спирту на суму майже 8 тисяч гривень, а також чимало підроблених марок акцизного податку на горілчані вироби і виноробну продукцію, - перелічують у податковій. – На підприємстві була велика кількість тари, етикеток, корків, пристрій для закорковування пляшок із алкогольними напоями, навіть промислові фени для нагрівання поліетиленової плівки при упаковці алкогольних напоїв.

Правоохоронці, окрім іншого, вилучили транспортний засіб, який використовували у процесі протиправної діяльності. Точна загальна вартість вилучених із незаконного обігу підакцизних товарів становить 356,9 тис. грн.

Завдяки операції вдалось запобігти втратам бюджету від ненадходження акцизного податку більш як на 90 тисяч гривень, - наголошують у податковій. - Триває досудове розслідування.

Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальній справі, розпочатій слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області за ч. 1 ст. 199 КК України: «виготовлення, зберігання, збут підроблених марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» і ч .1 ст. 204 КК України: «незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Довідка. Із початку року співробітники податкової міліції області з незаконного обігу вилучили товарів підакцизної групи на суму 5,8 млн грн. Завершили розслідування і направили до суду 5 кримінальних проваджень щодо осіб, які займалися незаконним виготовленням і реалізацією фальсифікованого алкоголю. За результатами судового розгляду, прийнято рішення про конфіскацію вилучених із незаконного обігу спирту і алкогольних напоїв на суму 3,3 млн грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео