Оксана Бучко

У табір поблизу водоспаду вирушили діти з Тернопільщини (фото)

2

Дітей пільгових категорій та обдарованих школярів проводжали сьогодні, 27 червня, у мальовничий табір «Ромашка» поблизу Джуринського водоспаду. Це четверта відправка на відпочинок за кошти обласного бюджету.

- Діти уже відпочивають у таборах «Лісовий» (с. Скоморохи), «Збруч» (с. Скала-Подільська), «Лісова пісня» (м. Борщів), - розповідає начальник управління сім’ї та молоді облдержадміністрації Ігор Чорний. - До кінця літа плануємо забезпечити відпочинок 1360 дітям. На жаль, охопити усіх пільговиків влітку не вдасться, їх в області 62 тисячі. Продовжуємо оздоровлення до грудня у таборах «Молода гвардія» та «Артек».

Діти відпочиватимуть у «Ромашці» протягом 21 днів. Їх чекає насичена програма із гуртками, конкурсами та екскурсіями від студентів. Родзинкою програми стане поїздка в с. Яремче.

- Працюватимуть з дітьми студенти Чортківського педагогічного коледжу. Вони пройшли відповідні навчання для роботи в таборі, - говорить директор «Ромашки» Любов Олюхно. – На території закладу постійно перебуває лікар та медсестра. Для проживання є 4 корпуси із душовими кабінами.

1
1

Батьки дітей очікують, що час в таборі дасть натхнення для до навчання з 1 вересня.

- Я відправляю сьогодні внука, йому 11 років, - каже тернополянка Ніна Пілат. – Він переживає, бо хоче провести час яскраво. А це в певну міру залежить від внука, як він налагодить спілкування з однолітками. Заради цього і відправили його в табір. Щоб вчився бути справжнім другом та хорошим учасником команди.

За словами заступника голови облдержадміністрації Юрія Юрика, на оздоровлення дітей області цього року виділили з обласного бюджету 5 млн грн, а по співфінансуванні з територіальними громадами – ще 4 млн грн. Окремо на Тернопільщині будуть приділяти увагу відпочинку дітей учасників АТО. Їх відправлятимуть за кордон –у поїздки в Польщу, Литву та Хорватію.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео