Орест Сарматський

Ну просто смішні кредити на придбання сонячних станцій (Агро-новини)

суд дім

Провідний український ЕКО-банк Укргазбанк пропонує аграріям кредитування на придбання та установку сонячних станцій.

cel cjyzxys ,fntht]
cel cjyzxys ,fntht]

Такі станції допоможуть суттєво зекономити на комунальних послугах і навіть щомісяця отримувати додатковий дохід у розмірі до 10 тис. грн, повідомила прес-служба банку.

Сонячні електростанції та необхідне обладнання за кредитною ставкою від 0,001% можна придбати у компаній-партнерів. Кредит видають на реалізацію всього проекту «під ключ».

«Сонячні електростанції дозволяють генерувати електроенергію від сонця і використовувати її для власних потреб, а надлишок продавати в загальноукраїнську електромережу за «зеленим» тарифом. На сьогодні цей тариф для сонячних електростанцій становить 5,2 грн за 1 кВт * год. Таким чином, можна забезпечити додатковий щомісячний дохід до 10 тис. грн», — ідеться в повідомленні.

На швидкість кредитування сонячних станцій впливає тільки підготовка проекту акредитованою компанією-партнером.

Відзначається, що пільгові кредити надають також на придбання теплових насосів, які генерують тепло з повітря або землі і використовуються для опалення та підігріву води.

Також Укргазбанк пропонує програми кредитування на покупку білоруської сільськогосподарської техніки, нового обладнання та транспортних засобів.

«Завдяки угоді банку з Кабінетом міністрів Республіки Білорусь наші аграрії отримують дійсно вигідні умови кредитування. Уряд Білорусі відшкодовує банку частину процентної ставки за наданими кредитами. У свою чергу, Укргазбанк значно знизив розмір процентної ставки для кінцевого клієнта. Перший внесок становить лише від 20% вартості техніки. Кредит можна повертати протягом 5 років», — сказано в повідомленні.

Земельні аукціони залучили в бюджет Львівщини 9 млн грн

За результатами проведення земельних аукціонів у Львівській області було передано уже 335 земельних ділянок і до місцевих бюджетів надійшло майже 9 млн грн, пише «Щоденний Львів».

[caption id=«attachment_90865» align=«alignnone» width=«630»]

Judge gavel and soundboard over gold background
Judge gavel and soundboard over gold background

Judge gavel and soundboard over gold background[/caption]

Як сказала начальник відділу обліку земель головного управління Держгеокадастру у Львівській області Вікторія Луценко, Львівська область входить в топ-3 регіонів, де найбільш активно проводяться земельні аукціони.

За її словами, торги підтверджують високий інтерес з боку інвесторів — на більшість лотів є відразу 3-4 претенденти, а кінцевий результат при стартовій ставці в 8% сягає 45%.

«Тобто після запуску ринку власники землі зможуть отримати високу ціну за землю, причому її вартість із року в рік зростатиме», — сказала спеціаліст.

За словами Вікторії Луценко, зростання ціни на землю також спричинить значне переважання попиту над пропозицією землі на першому етапі відкриття ринку.

Крім того, координатор проектів Львівської аграрної дорадчої служби Йосип Княжицький також розповів, що 90% селян землю не продадуть.

«Натомість є значна кількість господарів, які хочуть докупити ділянки, аби вести своє фермерське господарство. Але всі власники паїв хочуть мати право продавати землю. Вони вважають, що накладення цього мораторію схоже на часи ранніх колгоспів, коли селяни ніби були повноправними громадянами, але паспорти у них забрали. Так і земля: вона ніби твоя, але розпорядитися без чужого дозволу ти нею не можеш», — сказав Йосип Княжицький.

Тягач з Франції пройшов спецпідготовку для українського ринку

Компанія Renault Trucks на виставці «АГРО-2017» презентувала новинку — тягач Renault серії C 440. Для українського ринку машина пройшла спецпідготовку, пише Traktorist.ua.

cel fdnjuvj,skm
cel fdnjuvj,skm

Презентований тягач Renault серії C 440 для українського ринку має посилену конструкцію рами з 8 мм лонжеронами по всій довжині, посилений бампер та збільшений кліренс.

«Кожна машина оснащується індикаторами навантаження на вісь. Тому дуже легко самостійно контролювати навантаження машини. Система показує на панелі приладів тягача поточний розподіл ваги. Для напівпричепа ми пропонуємо аналогічну автономну систему, що монтується на причіп. В багатьох пунктах зважування машини, обладнані такою системою, проходять контроль поза загальною чергою», — розповідає керівник відділу продажів Renault Trucks Михайло Лапшин.

Вибір читачів за тиждень

Відео