Студенти факультету фінансів взяли участь у воркшопі

тнеу

Експертно-аналітична група «Акцент» спільно з кафедрою фінансів ім. С.І. Юрія ТНЕУ організували воркшоп для студентів на тему: «Як аналізувати місцевий бюджет?». Спікери заходу – Богдан Малиняк, Володимир Горин і Віталій Письменний – озброювали учасників воркшопу необхідними знаннями для аналізу бюджету, повідомляє Доба.

— Дуже важливо, щоб суспільство сприймало бюджет не як джерело задоволення будь яких бажань населення, депутатів, влади, а як важливий інструмент вирішення спільних проблем. Відомий Президент США Авраам Лінкольн колись сказав такі слова: «Законна мета влади – робити для спільноти людей все те, що їм необхідно, але що самі вони, взяті окремо як індивідууми, або взагалі зробити не можуть, або роблять недостатньо добре», — повідомили на заході.

Одержані знання допомагатимуть студентам не лише розвивати фахові навички, а й сприятимуть вихованню дієвої громадянської позиції щодо формування та використання фінансових ресурсів територіальних громад.

Воркшоп організовано в межах реалізації проекту «Посилення спроможності організацій громадянського суспільства у регіонах України впливати на органи державної влади та місцевого самоврядування з метою прискорення реформ», який фінансується Програмою МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Вибір читачів за тиждень

Відео