Віктор Мацикур: «На турнірі «Битва за честь» українські та польські бійці показали всю красу техніки фрі-файту»

thumb_121351_event_show_content

Міжнародний турнір з фрі-файту «Битва за Честь-3» став у червні однією із найвизначніших подій спортивного життя Тернополя та одним з найкращих в Україні за всіма критеріями професійних турнірів, – стверджує начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур. 11 видовищних поєдинків, у яких зійшлися польські та українські фрі-файтери, зібрали у ТРЦ «Подоляни» близько двох тисяч глядачів.

- Цей турнір важливий для Тернопільщини, адже на спортивній карті України ми достатньо виразні за рахунок доброго розвитку зимових видів спорту та єдиноборств. Вважаю ці напрямки пріоритетними, а турніри такого рівня, як «Битва за Честь», за участі спортсменів з інших країн, стають «родзинкою», яка славить наш край значно краще, ніж пивні фестивалі. Європейський економічний та політичний вектор України має мати продовження на рівні регіональних ініціатив та проектів, в тому числі і подібних спортивних, – наголосив Віктор Мацикур, підбиваючи підсумки цих змагань.

Загалом, як розповідає начальник управління, турнір був надзвичайно видовищним, із драматичними поєдинками, у яких українські та польські бійці продемонстрували всю красу техніки фрі-файту, а фінальний результат з мінімальною перевагою на користь поляків показав високу напругу на майданчику та в глядацькій залі.

Цю думку підтвердив і президент Всеукраїнської федерації фрі-файту та контактних єдиноборств, керівник СК «Характерник» Валерій Чоботар, який сказав, що Тернопіль зараз по праву претендує на звання міні-столиці з фрі-файту в Західному регіоні.

Щодо результатів турніру, то матчеву зустріч Україна-Польща розпочали з вагової категорії 66 кг. У першому поєдинку зустрічались представник команди «Carpathian Warriors» Патрик Ожуг та киянин Сергій Отверченко, і перемогу здобув поляк. У наступному бою в ваговій категорії 77 кг на арену вийшли польський спортсмен Матеуш Макаровські та представник Івано-Франківська Ігор Головня, - рахунок 2:0 на користь збірної Польщі. Третій поєдинок був у ваговій категорії 84 кг між Бартошем Колодзіейчиком та українцем Денисом Лісовим, і завершився він на користь польського спортсмена. Потім у ваговій категорії +93 кг зустрілись поляк Павел Біернат та вінничанан Ігор Завера, який поступився супернику з Польщі. Пʼятий бій був у ваговій категорії 63 кг між представником команди Польщі Камілем Прийда та тернополянином, вихованцем спортивного клубу «Характерник» Тарасом Титаренком (на фото), який приніс першу перемогу для своєї команди у цьому турнірі. У шостому поєдинку у ваговій категорії 68 кг за перемогу боролись поляк Блажей Майдан та вихованець «Характерника» Юрій Босий, і наш земляк програв цей бій. Однак для ще одного представника «Характерника» Володимира Ізанського поєдинок з поляком Адамом Томасіком у ваговій категорії 93 кг завершився перемогою. Ще одну перемогу здобув і «характерник» Микола Гринчук, який у ваговій категорії 77 кг розгромив Міхала Фолца.

Цим поєдинком завершили матчеву зустріч Україна-Польща з рахунком 4:5. Але фінальний бій вечора був між важковаговиками – + 93 кг – «характерником» Ігорем Слюсарчуком та спортсменом з Дніпра – Євгеном Гурʼяновим. Було проведено три раунди, і перемогу здобув Ігор Слюсарчук.

Вибір читачів за тиждень

Відео