Тернополянам на замітку: для того, щоб позбавитися зайвої ваги потрібна….вода

kristalno_chistaya_voda2-625x381

Як багато води потрібно пити тернополянам, аби залишатися здоровими? Чим саме корисна вода та чому? На всі ці питання «ТЕРЕН» знайшов відповіді. Деталі – у статті.

Всі добре знають, що організм людини на 2/3 складається з води.  Дорослому необхідно споживати за день не менше 2-х літр рідини. Саме це є дуже важливо  для життя, здоров'я, краси і навіть для схуднення!

Користь води для життя людини

Вода є живильним середовищем для всіх клітин людського організму. Саме вона займає більшу частину кожного органу. Наприклад, в крові води 90%, в мозку її 85%, води в м'язах 75%, в печінці води - 65%, кістки містять 28% води, а жирова тканина - 25%.

Через те, що більшість випивають за день тільки третю частину денної норми води, розвивається багато хвороб. Організм здатний компенсувати дефіцит води самостійно тільки протягом 3 днів. Так він спочатку забирає воду з клітинної рідини, потім з позаклітинної, а потім з крові.

img11
img11

Якщо організм не отримує достатню кількість рідини, то він починає працювати в режимі економії. В першу чергу він намагається забезпечити рідиною найважливіші органи: нирки і печінку, серце, легені і мозок. І для цього необхідну рідину він витягує зі шкіри, кишечника, суглобів, тим самим позбавляючи їх можливості нормально функціонувати.

Користь води для шкіри і краси

Недостатня кількість води призводить до зневоднення організму. У свою чергу він не може повністю очищати органи від шкідливих речовин, вони надходять в кров і це неминуче відбивається на стані шкіри. Шкіра стає блідою, в'ялою, лущиться, з землистим відтінком, на обличчі з'являються прищі, а на стегнах і сідницях - целюліт, спостерігається сухість п'ят і ліктів.

Користь води для схуднення

Крім усього іншого, вода допомагає позбавлятися від зайвої ваги і є навіть ключовим фактором в схудненні. У воді не міститься жир і холестерин, в ній немає калорій, вода зменшує апетит і бере участь в переробці запасів жиру. Якщо води в організмі недостатньо, то нирки не можуть нормально функціонувати. В результаті жир починає накопичуватися в організмі і людина товстіє. Тому, якщо людина прагне скинути зайву вагу, то їй обовязково вживати потрібну кількість води.

Скільки води потрібно пити

Фахівці з лікування ожиріння стверджують, що здоровій людині необхідно випивати мінімум 8-10 склянок води в день. При заняттях фізкультурою або в спекотному кліматі потрібно ще більше води. А людині, у якої надмірна вага, слід додатково пити по 1 склянці води на кожні 10 кг зайвої ваги. Слід пам'ятати: коли настає сильна спрага - це значить, вже почалося зневоднення організму, тому недостатньо пити воду тільки тоді, коли відчуваєш спрагу.

Чи можна замінювати воду напоями

Розбавлені водою фруктові та овочеві соки заповнюють потреби організму в рідині, але вони містять калорії. А щоб засвоїти напої, що містять молоко і цукор, організму потрібно звичайна вода. Чай, кава і алкоголь надають легку сечогінну дію, тому після них організму потрібна вода для відшкодування втрати рідини.

Коли воду пити шкідливо

Перед сном пити воду шкідливо. Випивати склянку води потрібно вранці після пробудження, але тільки не на ніч. Інакше нирки працюватимуть з перевантаженням, а вранці з'являться набряки на обличчі, на ногах і на пальцях рук.

вода користь(2)
вода користь(2)

Пити воду з крана не можна. Вода обробляється антибактеріальними хімікатами, що містять хлор, а це отрута.

З відкритої водойми не можна пити воду. Багато хто вважає, що вода з джерела смачна і корисна і її можна пити без побоювання. Не варто забувати, що у відкритому водоймищі прекрасно розмножуються різні мікроорганізми. Тому краще і від неї відмовитися.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео