Органічне рослинництво – перспективна галузь для тернопільських аграріїв (фото, відео)

MVI_2942.MOV.00_00_30_21.Still001

Впродовж останніх років в Україні все більше набуває популярності така галузь у сільському господарстві як органічне рослинництво. Тож не оминула ця тема і один із найбільших в Україні аграрних заходів, що проходив на Тернопільщині - Другий Міжнародний Форум аграрних інновацій «Нове зернятко» – Настасів-2017.

Роман Наконечний, завідувач кафедри філософії Львівського національного аграрного університету:

Люди хочуть їсти продукцію чисту, не отруєну різними хімікатами, які наповнюють нашу землю. Ви знаєте, ми схожі на той «Титанік», який мчить до загибелі з таким відношенням до мінеральних цих добрив, до хімікатів. Зараз все більше в життя входить продукція чистого органічного землеробства.

У той час Роман Наконечний  зазначає, що через великі ризики: погані погодні умови, різноманітні хвороби та шкідники, органічне рослинництво є доволі затратною галуззю, а відповідно і ціни на такі: продукти - високі, тож далеко не кожен українець може собі дозволити купувати продукти вирощені на органіці.

Роман Наконечний, завідувач кафедри філософії Львівського національного аграрного університету:

Нашу органічну продукцію наш пересічний українець не може собі дозволити із сьогоднішніми зарплатами. Тому, треба щоб і економіка піднімалася, тоді і рівень органічної продукції буде підніматися. Ці процеси є однозначно пов’язані. 

Попри  всі труднощі органічне землеробство в нашій країні розвивається та стає все більш популярним.

[embed]https://youtu.be/bhftNLLJGz8[/embed] Фото автора Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео