Віра Олександрович

Тернопільщина: за що податківці і митники отримують догани?

Догана_корупція

Задля протидії корупції у Тернопільській ДФС від початку року провели майже 60 службових перевірок.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Із початку року відділ внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Тернопільській області вживає заходи щодо упередження, виявлення і припинення проявів корупції, а також профілактики можливих протиправних дій працівниками в податковій і митній сферах, - кажуть у податковій. - Підрозділ здійснює постійний контроль за діяльністю працівників під час виконання службових обов’язків, встановлює осіб, схильних до вчинення протиправних дій, і вживає заходи щодо відсторонення потенційних порушників від виконання службових обов’язків.

Так, у січні-травні цього року щодо працівників фіскальної служби області провели 57 службових перевірок.

За їхніми результатами, керівникам структурних підрозділів ГУ ДФС в області направили 12 подань, - уточнюють у податковій. – Відтак відкрили 4 дисциплінарних провадження - по два у податковій і митній сферах. У 16-ти випадках вжили заходи дисциплінарного впливу, у тому числі винесли догану. Відбулося також 14 зауважень, одного працівника звільнили.

До слова, громадяни і суб’єкти господарювання мають можливість цілодобово повідомляти про факти вимагання неправомірної вигоди або інші корупційні та неправомірні дії з боку працівників ДФС при митному оформленні або в процесі податкового контролю на антикорупційний сервіс ДФС України «Пульс» за номером телефону - (044) 284-00-07.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео