Віра Олександрович

Тернополяни самі «здають» порушників податківцям

Звернення

Третина письмових звернень до тернопільських податківців – про ухилення від сплати податків.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У січні-травні цього року до органів ДФС у Тернопільській області надійшло 73 письмових звернення, - уточнюють у податковій. - Серед листів – 69 заяв і 4 скарги, причому колективних - не надходило.

Із загальної кількості отриманих письмових звернень найбільше, тобто 32, надійшло у ГУ ДФС в області. У Тернопільську ОДПІ подали 27 звернень, решта – у Кременецьку і Бучацьку ОДПІ (9 і 5, відповідно).

Серед авторів письмових звернень було шестеро пенсіонерів, підприємець, працівник бюджетної сфери, дві фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, а по 63 громадянах соціальний стан авторів звернень визначити неможливо, - кажуть у податковій. - За тематикою: 26 звернень (35,6%) стосувалися інформування про ухилення від сплати податків. Тобто хтось із працівників чи партнерів повідомляв про порушення, яке допускали підприємці. Про адміністрування загальнодержавних податків було 16 звернень (21,9%), реєстрації і обліку платників – 6 звернень (8,2%), адміністрування місцевих податків – 4 звернення (5,5%) тощо.

Скарга
Скарга

Із усіх отриманих письмових звернень розглянули у встановлений законом термін 66. Ще 7 звернень перебувають на виконанні, термін розгляду за ними ще не настав.

За результатами розгляду, 32 звернення вирішили позитивно, надали роз’яснення по 8 зверненнях, 6 перенаправили за належністю, - пояснюють фіскали. - Ще 15 звернень не підлягали розгляду. Два звернення повернули авторам, а по трьох надали відмову.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео