Оксана Бучко

Як тернополянам модно одягнутись в секонд-хенді?

sekondn-8dd2c6b1ff2e0880646d77827fb0be48

Одяг світових брендів досвідчені відвідувачі секонд-хендів купують за дешевими цінами. Так, з ніг до голови вдягнутись брендово можна за 500 гривень.

Тернопільські секонд-хенди часто переповнені покупцями, в неділю і на свята люди займають черги ще перед вікриттям. Правила для покупців таких магазинів пропонує Дар’я Бавзалук на wz.lviv.ua.

  1. Серед вживаного одягу можуть бути речі з етикетками Zara, Atmosphere, H&M, Polo Ralph Lauren, BOSS, Dolce & Gabbana, New Look, Next тощо. Щоб натрапити на таку річ, потрібно прийти в день завозу. Знайшовши брендові річ, поспішати більше непотрібно. Після цього слід уважно перевірити одяг на відсутність дефектів.
  2. Варто відвідувати малопомітні секонд-хенди, де менше покупців.
  3. Не варто купувати все, що вам підходить або майже підходить. При дуже низькій ціні велика спокуса притягти додому величезний оберемок одягу, який носити можна, але… за фактом, ви будете носити одну-дві речі, а все інше буде займати простір у шафі.
  4. Треба пробачити собі, якщо після перших походів по секонд-хенду все одно купили гору непотрібного, немодного, невідповідного одягу з дефектами.
  5. Зручно одягати в секонд-хенді дитину, адже діти швидко виростають з одягу, і у кожного шибеника повинні бути речі, яких не шкода, якщо порвуться, забрудняться: для занять спортом, вуличних ігор тощо. Дитячі карнавальні костюми «на один ранок», святкові сукні для дівчаток – це все без проблем можна дешево купити у секонді і не витрачати грошей на дороге пошиття або нові костюми, які стануть у пригоді один-два рази.
  6. 6.Варто звертати увагу на біжутерію та прикраси – нерідко тут можна знайти стильні вінтажні прикраси відомих марок, за які цінителі платять великі гроші.
  7. Не треба купувати на секунді: спідню білизну (хіба що трапляється з незнятим фабричним цінником, як гарантія, що білизна не ношена), а також подушки (особливо з пір’я), ватяні і синтепонові ковдри. У цих постільних предметах після певного терміну використання накопичується пиловий кліщ, для знищення якого потрібна хімчистка особливим способом.

Попри дешеві ціни, на секонд-хенді товар оцінюють неконтрольовано. У тернопільські магазини секонд-хенд потрапляє із двох складів - на вулиці Гайовій та на вулиці Текстильній. Кілограм одягу там коштує від 2 доларів, а ціна в магазинах залишається справою фантазії власника.

Фото wz.lviv.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео