Віра Олександрович

Вишнівець оговтується після трагедії: у селищі урочисто відкрили сучасний стадіон (фото, відео)

Урочисте відкриття нового стадіону у селищі Вишнівець відбулося вчора, 2 липня. Без перебільшення унікальний спортивний об’єкт громада отримала із усіма найсучаснішими умовами для проведення змагань і комфортного їх перегляду.

Тривали будівництво і реконструкція близько двох років. Стадіон освітлюється, там є електронне табло і трибуни критого типу, розраховані на 1500 глядацьких місць. Футбольне поле має газонне покриття із автоматичною системою поливу. Для спортсменів, окрім іншого, передбачили роздягалки і душові кабінки, а також туалети. Вбиральні є і для численних глядачів.

[embed]https://youtu.be/4u8mlLwLRMg[/embed]

Дорогою до стадіону гості свята могли скупитися і сувенірами, і харчами. Адже у парку Вишнівецького палацу діяв ярмарок. Було там і чимало розваг – каруселі, лотереї, забави для малечі. За звичаєм, на початку свята провели молебень і освятили стадіон місцеві священики.

[embed]https://youtu.be/TCN6cvquiQY[/embed]

Після цього слово передали новому керівнику місцевого управління освіти Марії Пограничній. Вона закликала присутніх пом’янути хвилиною мовчання нещодавно загиблу 17-річну Ірину Мукоїду (про це докладно читайте ТУТ – прим.), а також вояків АТО, які віддали своє життя за Україну.

unnamed (9)
unnamed (9)

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=o3VW27U3QiY&feature=youtu.be[/embed]

В оновлений стадіон не вклали ані гривні державних коштів. Усі витрати взяло на себе приватне агропромислове підприємство «Добрий самарянин».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=o6O-BcbV8Sw&feature=youtu.be[/embed]
  • У цей стадіон вклали близько 5-ти мільйонів гривень. Якби будувала держава або за її кошти, то можна було б помножити цю суму на 10, - розповідає очільник Вишнівецької об’єднаної територіальної громади Володимир Кравець. – Самі виготовили кошторис, стежили за будовою, тому не було жодних переплат. Тому змогли ще зробити і дорогу до стадіону – за 1 млн 200 грн.

Нагадаємо, у Вишнівецькій об’єднаній територіальній громаді – близько 7-ми тис. жителів. Видавалося, що вони всі і прибули на свято. Окрім того, було чимало гостей. Програма заходу була насиченою. Для усіх дійство стало незабутнім, адже першими на поле вийшли спортсмени футбольного клубу «Вишнівець» і команда ветеранів збірної України (про цей матч читайте у наступній публікації – прим.). Втім, займатися спортом на стадіоні скоро зможуть не лише футболісти.

unnamed (10)
unnamed (10)

  • Я вважаю, що для громади це – надзвичайна подія, - додає Володимир Кравець. – Молодь зможе займатися спортом, причому – не тільки футболом. Тут діятиме спортивна школа, різні секції – із боротьби, легкої атлетики тощо. Позитив від цього отримає вся громада. Адже дорослі розуміють, наскільки важливо дітям рости сильними і здоровими. Для цього треба займатися спортом!
  • unnamed (7)
    unnamed (7)

Оновлений стадіон – власність Вишнівецької громади. Для того, аби там було зручно і цікаво усім, поруч встановили сучасний дитячий майданчик: гойдалки, каруселі та гірки.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=zgOfIKfw0Yk&feature=youtu.be[/embed]

Окрім того, ввечері відбулася концертна програма за участі місцевих артистів і учасників заслуженого аматорського танцювального колективу «Орхідея». Згодом багатотисячну публіку до глибокої ночі розважали «Гуцул Хуліган» і «Дзідзьо».

unnamed (11)
unnamed (11)

[embed]https://youtu.be/rbfdOyUQ2pY[/embed]

До речі, вибори до селищної ради Вишнівецької об’єднаної територіальної громади відбулися 18 грудня 2016 р.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео