Цього року на Тернопільщині очікують паломників з шести країн (відео)

unnamed (13)

Молитимуться за мир та цілісність України спільно з отцями, молоддю та паломниками на Загальнонаціональній прощі у Зарваниці вже 14-16 липня.

Зарваниця віками була для українського народу форпостом християнської віри і джерелом життєдайної сили. Сюди з давніх давен і до сьогодні приходять прочани аби зміцнити свою віру, подякувати Господу та помолитись задля спільного миру і душевного спокою.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=bn7xzzj_sI8[/embed]

Цьогорічна проща до Марійського духовного центру приурочена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці та 125-літтю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

До Зарваниці прийдуть паломники з Северодонецька, Донецька, Лисичанська, Харкова, Полтави, Сум, Кропивницького, Херсону, з Миколаївщини, Одеси, Львівщини, Косівщини, Вінниччини, Волині, Житомирщини, Буковини, а також з Хмельницького, Ходорова та Кам’янця-подільського.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=9m22BfGzdtg&feature=youtu.be[/embed]
  • Я запрошую усіх, хто любить Україну, кому не є байдужа доля України прийти на цю прощу, - закликає отець Віталій Козак. - Адже проща показує нам нашу живу практикуючу віру. Це багатовікова традиція.

 

Також у Зарваниці вітатимуть прочан та священнослужителів з Хорватії, Польщі, Америки та Австралії.

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео