З увагою до соціальних проблем колишніх воїнів Борщівщини

unnamed (22)

У Борщівському районному центрі зайнятості відбулась робоча зустріч з соціальними партнерами на тему: «Надання соціальних послуг демобілізованим учасникам АТО». На заході були присутні начальник відділу обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці та постраждалих внаслідок Чорнобільської катастрофи управління соціального захисту населення Борщівської РДА Ганна Врубель, головний державний інспектор управління Держпраці в Тернопільській області Ольга Кузик.

Заступник директора РЦЗ Олена Тарабан наголосила, що демобілізовані учасники АТО під час адаптації до цивільного життя стикаються з різноманітними соціальними проблемами. Це зумовлено низкою причин: тривала перерва у трудовій діяльності, часткова втрата професійних знань та навичок, психологічні та фізичні впливи війни тощо.

Вона розповіла про соціальні послуги служби зайнятості колишнім воїнам, які прагнуть знайти своє місце на ринку праці, можливості пошуку прийнятної роботи, професійного навчання, участі у тимчасових роботах та відкриття власної справи.

«Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції виділені відповідні бюджетні кошти», – зауважила Ганна Врубель. Вона ознайомила присутніх із механізмом використання коштів, з переліком професій та навчальних закладів, з якими можна укладати договори на проходження підготовки.

Під час заходу учасники обговорили проблеми, які виникають під час соціальної та професійної адаптації демобілізованих учасників АТО, досягли домовленостей спільними зусиллями надавати допомогу вищевказаній категорії осіб з метою повернення до трудової діяльності.

Вибір читачів за тиждень

Відео