Тернопільським першачкам обіцяють уроки на вулиці та тематичні дні

19430197_702337013299641_3188322962845766324_n

На тернопільських першокласників та учнів початкової школи з нового року чекають зміни. Відчують їх і батьки, адже в Україні вводять інтегроване навчання.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, мовляв, початкова освіта має відповідати віковим особливостям дітей. За її словами, пілотний проект буде запроваджений наступного навчального року у 100 українських школах, пише «Подільське слово».

«Для дітей природно сприймати світ через діяльність, зокрема, через гру — у шестирічному віці, а далі — через діяльнісне навчання», — зазначила Лілія Гриневич.

Вона наголосила, що кожен день у початковій школі буде тематичним. А це означає, що навколо «теми дня» «крутитимуться» усі уроки: читання, природознавство, мистецтво, математика, що сприяє розвитку інтегрованого сприйняття світу у дитини.

Окрім цього, вчителі мають опанувати інші форми роботи з дітьми, управління класом.

«Сьогодні шестирічки повинні, склавши руки, просидіти за партою як мінімум чотири уроки, що абсолютно не відповідає природним властивостям дітей цього віку і психологічно їх ламає. У малюків, навпаки, треба розвивати допитливість до світу. Їм треба дати радість пізнання. Це можна зробити лише через діяльнісне навчання, яке передбачає, що діти разом роблять проекти, частіше виходять на вулицю, пізнають навколишній світ», — розповіла міністр освіти.

Вибір читачів за тиждень

Відео