Оксана Бучко

У Тернополі зварять 3000 л рибної юшки

unnamed (10)

До звання гастрономічного центру України впевнено наближається Тернопіль. Наступним і останнім рекордом року для міста стане рибна юшка, якої планують наварити на КОРОПФЕСТІ 3000 літрів.

Запрошують на фестиваль тернополян 7-9 липня у парк ім. Шевченка- Готуватимуть юшку у підвішеному казанку діаметром 2,5 м та висотою 90 см, - розповідає один з організаторів Руслан Миронов. - Його триматиме над вогнем величезний пересувний кран. Готуватимуть юшку кращі шеф-кухарі області. Готуємо інгредієнти - півтонни коропа, півтонни картоплі, 100 кг цибулі і 100 кг моркви, 10 кг спецій. Тож тернополяни можуть приходити на частування з відрами.

Рекорд реєструватимуть у суботу, 8 липня (орієнтовно о 18 год.). Також на КОРОПФЕСТІ тернополяни зможуть спробувати інші рибні страви – пателью з риби, мадярську рибну юшку «Галасле», фаршировану скумбрію, запечений карп, рибну юшку з білими грибами. Смакувати вишуканою їжею гості дійства будуть під музику відомих гуртів – ТРИСТАВІСІМ, МЕДОВИЙ ПОЛИН, HERO IS COMING, ATLANTIC GARDENS, OT VINTA, ШОСТЕ ЧУТТЯ, ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ. У суботу фестивальний день завершать запуском небесних ліхтариків і OPEN-AIR під відкритим небом. Закриють КОРОПФЕСТ вогняним шоу.

До слова, попередній рекорд у Тернополі встановили під час етно-гастрономічного фестивалю «Галицька дефіляда». Тоді спекли 100-метровий торт.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео