Тернополяни vs «свободівці» - 1:0

знак питання над головою

Екс свободівців Р.Навроцького, І. Сороколіта та І.Турського поки що залишили в спокої. Територіальна виборча комісія не прийняла жодного рішення щодо відкликання цих депутатів.

На останньому (згідно термінів, відведених законодавством) засіданні знову не було кворуму.

«Я розумію тих членів комісії, які не приходять – навіщо їм нести відповідальність за сфальшовані документи», - майже пошепки ділився своїми думками з колегою один з членів ТВК.

І дійсно, порушень в документах, які підготувала ініціативна група з відкликання депутатів, більше, ніж достатньо: відсутні всі необхідні записи про людину, яка поставила свій підпис; окремі прізвища повторюються декілька разів; частина тернополян не підтверджує (вибіркову перевірку достовірності даних здійснюють частково члени комісії та правоохоронці, яких ТВК зобов’язала це робити своїм рішенням), що вони підписувалися за позбавлення депутатів повноважень; окремі тернополяни кажуть, що «підписувались за відкликання мера» (це повідомив в себе на «Фейсбуці» депутат А.Шкула).

Таким чином, Навроцький, Сороколіт і Турський залишаються і надалі депутатами Тернопільської міської ради.

До речі, саме вони створили прецедент, бо за їх відкликання практично немає жодного голосу з виборчих округів, де обиралися ці депутати до міської ради. Натомість реальні виборці стали на захист своїх депутатів та вимагають представляти в мерії інтереси простих тернополян, а не партії, незалежно від її назви.

Вибір читачів за тиждень

Відео