Оксана Бучко

На «КОРОПФЕСТ» наварили більше 3 тис літрів рибної юшки на 6 тисяч тернополян (фото)

DSCN0081 (Copy)

Рекордну рибну юшку об’ємом 3 тис. 9 л зварили кухарі на «КОРОПФЕСТ» 8 липня. Нагодувати могли 6 тисяч тернополян. Готували юшку 6 кухарів протягом 6-ти годин.

- Для приготування ми брали півтонни коропа, півтонни картоплі, 100 кг цибулі та моркви, 10 кг приправ, 15 л екологічного самогону та погашена гілочка вишні, - розповідає шеф-кухар Руслан Гуралевич. – Найважче було дотримуватись правильного режиму температур, аби все смачно вдалось. Також важливо для юшки використовувати річкову рибу різноманітних видів.

КОРОПФЕСТ у Тернополі проводять вперше. Ідею запозичили у селі Коропець, де раніше проводили подібне дійство. А ще назва пов’язана із тим, що на гачок тернопільських рибалок найчастіше потрапляє короп, зізнаються організатори.

- Такий рекорд потрібен для настрою тернополян ,- говорить один з організаторів Руслан Миронів.Складно було працювати із казанком масштабних розмірів. Але нам все вдалося, тож набираємось позитиву  для ефективної роботи після вихідних.  

Тернополяни охоче частували юшку та підходили за додатковою порцією.

- Дуже смачно, ось несу юшку подрузі, - говорить тернополянин Михайло Шляхтін. – Смак витончений, усього в міру. Захотілось самому порибалити та приготувати подібну юшку.

Програму КОРОПФЕСТ можна переглянути ТУТ.

DSCN0107 (Copy)
DSCN0107 (Copy)

DSCN0111 (Copy)
DSCN0111 (Copy)

DSCN0120 (Copy)
DSCN0120 (Copy)

DSCN0137 (Copy)
DSCN0137 (Copy)

DSCN0119 (Copy)
DSCN0119 (Copy)

DSCN0130 (Copy)
DSCN0130 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео