Оксана Бучко

Директорка тернопільської школи закінчила аспірантуру заради своїх учнів

unnamed

Щоб виховати правосвідомість тернопільських учнів директорка школи-правового ліцею №2 Інна Іванюк пішла вчитись в аспірантуру. Нещодавно пані Інна захистила дисертацію в академії педагогічних наук в Києві.

-Тема моєї дисертації – «Формування профільно орієнтованого цілісного освітнього простору загальноосвітнього навчального закладу», - розповідає Інна Іванюк. -  Я готувала матеріал, розуміючи важливість створення умов для учнів під час навчання. Щоб правильно навчати, потрібно заглиблюватись у принципи педагогіки на основі порад відомих спеціалістів.

Школа отримала статус правового ліцею у 2016 році. Це єдиний заклад в області, де правознавство входить в програму усіх учнів з 1-го класу. Директорка школи викладає цей предмет протягом 7-ми років.

- Ми хочемо виховати дітей компетентними громадянами та патріотами, - продовжує пані Інна. – У молодших класах аналізуємо права людини на прикладі казок. Так, читаючи «Гидке каченя», вчимо правильного ставлення до вад, які в майбутньому перетворюються у  прикраси особистості. Старшокласникам потрібно давати розуміння методу контролю, який не має нічого спільного з терором. Також важливим аспектом є свідомість висловлювання, що виключає емоційність та критику, але базується на розумінні ситуації та доказовій базі. Та головний компнент усього процесу навчання є любов, що дає 99% успіху.

На досягнутому директорка школи не планує зупинятись. Попереду – участь у проектах від «ЮНЕСКО» в рамках освітньої реформи, які стосуються правової сфери.

- В Україні ще багато потрібно працювати у сфері правосвідомості. Це стосується і прав дітей у школах, виконання яких полягає у наданні відповідних умов для навчання, - додає пані Інна. – Якщо у процесі своєї роботи відстати від ритму сучасності, то можна втратити усе здобуте. Тому для мене важливо поєднувати роботу з навчанням та постійно вроваджувати у процес інноваційні підходи.

Довідково: Інна Іванюк народилася 7 липня 1966 р. у с. Берездів Славутського району Хмельницької області.

У 1988 р. закінчила з відзнакою факультет «Історії та права» Кам’янець-Подільського педінституту.

У 2007 р. - Харківську народну українську академію з поглибленою правовою підготовкою (факультет «Економіки та підприємництва»).

Із 2007 р. - член Спілки журналістів України, з 2008 р. - голова організації «Голос дитини».

Нагороджена грамотою Міністерства освіти України та медаллю МВС за сприяння у подоланні злочинності в дитячому середовищі. Учитель-методист. Має 21 рік загального педагогічного стажу, 10 років обіймала посаду заступника директора з виховної та навчально-виховної роботи. Уже 7 років викладає правознавство.

Із 2009 року - директор загальноосвітньої школи-правового ліцею №2.

Заміжня. Має двох синів.

Фото з архіву Інни Іванюк

Вибір читачів за тиждень

Відео