Оксана Бучко

Житель Тернопільщини віддав гроші черговому шахраю

телефон

У виграш авто повірив житель Тернопільщини. Повідомив  його про це незнайомець по телефону. Умовою отримання виграшу була сплата 1% від вартості авто – 37 тич. грн. Так аферисту вдалось здійснити шахрайський задум із жителем с. Миролюбівка на Тернопільщині, повідомляє відділ комунікації поліції області.

Повідомлення про успіх з авто отримують жителі області неодноразово. Люди пересилають кошти, не перевіривши достовірності інформації і не вимагаючи жодних підтверджень при пересиланні коштів. У результаті нема ні авто, ні грошей.

Правоохоронці вкотре застерігають краян не довіряти сумнівним повідомленням про виграш. Не поспішайте переходити за посиланнями, набирати коди, відправляти смс, переводити гроші на рахунки, повідомляти особисті дані банківських карток. Ретельно перевіряйте отриману інформацію. Шахраї створюють фейкові сайти, з посиланням на автомобільні бренди, часто люди вірять невідомим, лише зайшовши на такий портал. Тому будьте обачними, не вірте у фантастичні безкоштовні сири у мишоловці!

Якщо ж ви все ж стали жертвою шахрайства, негайно телефонуйте на лінію 102.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео