На Тернопільщині обирають кращого лісоруба (фото)

0607_1

6 липня на базі Збаразького лісництва ДП «Тернопільське лісове господарство» відбувся конкурс-змагання вальників лісу .

Метою проведення даного конкурсу є підвищення професійного рівня робітників, вивчення високопродуктивних прийомів праці лісозаготівельників, показ та вивчення останніх досягнень в технічних навиках роботи на лісозаготівлях, створення безпечних умов праці, підвищення техніки безпеки, зниження рівня виробничого травматизму на лісозаготівельних та, звісно ж, підвищення мотивації праці.

На Тернопільщині розпочалися відбіркові конкурси на кращого лісоруба

При проведенні конкурсу керувались Положенням про Всеукраїнський конкурс-змагання вальників лісу та «Правилами чемпіонату світу серед лісорубів». Учасники змагалися у п’яти номінаціях – звалюванні дерев, обрізанні сучків, монтажі нового ланцюга, розкряжуванні стовбура комбінованим різом та на точність розкряжування.

В конкурсі-змаганні взяли участь 8 учасників. Переможцем став представник Буданівського лісництва – Ігор Бойко, який візьме участь в обласному конкурсі вальників лісу. Друге місце виборов учасник із Мшанецького лісництва – Микола Кравчук. Третє місце в Андрія Сої (Збаразьке лісництво).

Учасників змагань, які зайняли перше, друге та третє місце в конкурсі нагородили грамотами та грошовими преміями, а також заохочувальними подарунками від компанії Stihl.

Змагання місцевого рівня уже відбулися в Чортківському лісгоспі (Наддністрянське лісництво), де свої навики у кращому вправлянні бензопилою вкотре показав Ілля Навотний, який уже двічі виборював право представляти Тернопільщину на всеукраїнському рівні.

До слова, цьогоріч учасників ХІХ обласних змагань прийматиме Тернопільський лісгосп, а змагання відбуватимуться на базі Теребовлянського лісництва.

Вибір читачів за тиждень

Відео