Тернополянам на замітку: 8 порад для початківців про правильний біг

beg

Багато тернополян тривалий час намагаються змусити себе бігати, але не знають, як правильно почати. Тому ТЕРЕН зібрав 8 порад, як правильно бігати початківцям.

Кому не можна бігати?

Біг протипоказаний людям з підвищеним тиском, тим, хто переніс інфаркт. Також не можна бігати людям з гострими захворюваннями і загостреннями хронічних хлороб, з глаукомою і прогресуючою короткозорістю. Але найкраще проконсультуватися у лікаря і лише тоді починати бігати.

Коли краще бігати?

Вранці. З 8 до 11 години наш організм оптимально налаштований на пробіжку.

Чи можна снідати перед пробіжкою?

Не бажано. Найкраще за 40-60 хв. до заняття випити морквяний або апельсиновий фреш.

Де краще бігати?

Бігати можна скрізь - у лісі, парку, по тротуарах. Якщо ви хочете чітко знати, скільки ви пробігли, то зараз існує безліч програм на мобільний телефон, що вимірюють дистанцію.

Як правильно бігати?

Голову тримайте прямо, плечі розслаблені, руки зігнуті в ліктях. Переступаючи з ноги на ногу, ніби перекочується з п'яти на носок.  Що стосується дихання, то у всіх випадках темп бігу повинен таким, при якому під час бігу можна розмовляти з партнером, що біжить поруч.

Чи можна пити під час бігу?

Це не тільки можна робити, а й потрібно. Правда, пити потрібно негазовану мінеральну воду і дрібними ковтками, з перервами.

З якою періодичністю потрібно бігати?

Оптимально  - 3-4 рази на тиждень (по 20-25 хв.).

Як правильно закінчувати пробіжку?

Після закінчення пробіжки не варто відразу зупинятися і тим більше сідати. Щоб охолонути, привести дихання і ритм серця в норму, пройдіть прискореним кроком ще 2-3 хвилини, а потім зробіть вправи на розтяжку м'язів, суглобів і сухожиль.

 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео