Чому тернопільських абітурієнтів можуть виключити з вишів?

thumb_189881_news_m

Як уже неодноразово повідомляв ТЕРЕН, із цьогорічною вступною кампанією є значні проблеми. Мало того, що подавати документи на вступ цього року можна лише через електронний кабінет, то він ще й погано працює.

У багатьох тернопільських випускників виникли значні проблеми при подачі документів через електронну систему. Тому у Міністрестві освіти повідомили, що вступник може подати заяву та документи в паперовій формі відразу в університеті в присутності представника приймальної комісії.

Однак коли вступник приносить документи у виш, то там же мусить сам знову реєструватися у цьому ж електронному кабінеті, де консультат йому допомагає.

Ті, хто не зміг подати документи у перший день, повинні були зареєструватися, коли система почала працювати.  Міністерство освіти своїм розпорядженням зробило виняток для тих осіб, які не можуть створити свій електронний кабінет, тобто живуть у глухих селах за кілька сотень кілометрів, де нема Інтернету, і для тих, у кого творчий конкурс. Це особи, які вступають на архітектуру, дизайн,  журналістику. Творчі конкурси починаються з 20 липня, тому вступники на ці факультети не подають документів в електронному варіанті, повідомляється на сайті Високий замок.

Також мова йде і про те, якщо абітурієнт подасть недостовірну інформацію, то його можуть виключити з університету. До прикладу, якщо він помилково замість селища міського типу напише село, то про вступ цього року він може забути.

Вибір читачів за тиждень

Відео