Орест Сарматський

Невже буде дефіцит яблук? (Агро-новини)

лип23

Українські садівники продовжують зазнавати збитків через несприятливі погодні умови

Раніше експерти Асоціації «УКРСАДПРОМ» прогнозували втрати урожаю фруктів і ягід на рівні 50%. Але нині в УКРСАДПРОМІ говорять про майбутній дефіцит навіть поширених груп продукції, наприклад, яблук.

Про це повідомили в Асоціації.

2301
2301

Причиною стали травневі приморозки, а згодом град та буревії, якими супроводжується літо 2017 р. Наприклад, минулого тижня в садах наробили шкоди буревії та град. Зокрема, через негоду постраждали сади Хмельницької, Львівської та Вінницької областей. Буревії призвели до повалення дерев, а град побив плоди на деревах. Здебільшого постраждали молоді дерева. Так, в одному з господарств Хмельницької області буревій на значній площі повалив 4-річні насадження, які щойно вступили в плодоношення. Втрати врожаю фруктів, ягід та горіхів, за оцінкою профільного міністерства, не перевищують 30%.

Гройсман ініціює широке обговорення моделі обігу земель

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює залучення широкого кола громадськості, експертного середовища та профільних об’єднань до розробки та обговорення моделі обігу земель, пише Урядовий портал. У кінцевому підсумку така модель обігу земель має працювати на розвиток і в інтересах фермерства. Про це Володимир Гройсман сказав під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.

«Україні, фермерству, агросектору потрібен новий закон про обіг земель і вдосконалення існуючих механізмів у тому числі і оренди (землі). Ми працюємо у цьому напрямку. Закон про обіг земель має бути ухвалено в інтересах відродження українського фермерства», — переконаний Володимир Гройсман.

Він також підкреслив, що Уряд вже сьогодні вживає всіх можливих заходів для протидії земельному рейдерству.

2302
2302

Так, нещодавно прийнято низку постанов, які ускладнили будь-які незаконні дії по відношенню до власників або орендарів землі.

Вибір читачів за тиждень

Відео