Віра Олександрович

Отакої: на Тернопіллі власники нерухомості сплатили 20-ту частину того, що були зобов’язані

Нерухомість

Власники нерухомості на Тернопільщині сплатили лише 1,82 млн грн податку на таке майно.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

За оперативними даними, у поточному році фізособи-власники об'єктів нерухомості сформували орієнтовно 44,9 тис. податкових повідомлень-рішень із податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - кажуть у податковій. - До сплати визначили понад 24,6 млн грн податку.

Нагадаємо, фізичні особи такий податок сплачують протягом 60 днів із моменту вручення податкового повідомлення-рішення. Втім, 18 липня вони перевели лише 1,82 млн грн податку на нерухомість.

Цього року податок на нерухомість платники сплачують за 2016 рік за ставками і з використанням пільг, які були законодавчо визначені у цей період, - уточнили у податковій. - Так, податок нараховують на загальну площу об'єкта житлової і нежитлової нерухомості, у тому числі їхніх часток. Причому ставки податку встановлювали рішеннями сесій місцевих рад.

До речі, пільгові розміри майна, щодо якого не застосовують ставку податку, становлять:

- для квартири/квартир незалежно від їх кількості - 60 кв. м;

- для житлового будинку/будинків, незалежно від їх кількості - 120 кв. м;

- для різних типів об'єктів житлової нерухомості, у тому числі їхніх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - 180 кв. м.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео