Орест Сарматський

Тернопіль приєднався до ProZorro.Продажі

прозоро

Тернопільський міський голова Сергій Надал підписав Декларацію про приєднання міста Тернополя до проекту ProZorro.Продажі, яким підтверджує готовність реалізації майна комунальних підприємств міста через систему

Тернопіль - вже друге місто, яке приєднується до проекту. Першим був Маріуполь. Сподіваємося, що все більше міст долучатимуться до системи, адже вона не тільки робить процес продажу прозорим, а й дозволяє отримувати якомога більше прибутку, який місто може направити на свій розвиток, - зазначив Максим Нефьодов, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі, повідомляється на сайті відомства.

- Ми раді, що Тернопіль долучився до проекту і це чудово, що місто таке передове. У нас високі показники ефективності проекту. Упродовж 8 місяців система згенерувала довіру. Ринок дійсно вірить, що обійти систему неможливо. Коли приходить більше двох покупців, у середньому ціна зростає на 23%. За липень ми продали 60% виставленого майна державних та комунальних підприємств. Проект розширюється - до вересня запустимо пілотні аукціони з оренди із Укрпоштою, - зазначив керівник проекту ProZorro.Продажі Олексій Соболев.

- Впевнений, що можливості співпраці із системою ProZorro.Продажі дадуть більшу відкритість влади, конкуренцію на ринку, зросте кількість бажаючих для придбання певного об’єкту чи товару. А це додаткові надходження до бюджету, - зазначив очільник міста Тернополя Сергій Надал.

Нагадаємо, що 20 липня спільний проект Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Transparency International Україна подолав рубіж у 2 млрд грн – саме на таку суму у  системі ProZorro.Продажі відбулися успішні аукціони з продажу активів неплатоспроможних банків та майна державних підприємств.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео