2 переможних дебютних у Другій лізі голи тернопільська «Нива» забила на... 92 та 93 хвилині (фоторепортаж)

20264718_1247922551996516_6076633243009087801_n

22 липня, футбольний клуб «Нива» у другому турі Другої ліги обіграв вдома білоцерківський «Арсенал-Київщина» з рахунком 2:0.

Для тернополян матч проти білоцерківської команди був дебютним одразу за кількома критеріями. По-перше, «Нива» проводила дебютний поєдинок у рамках чемпіонату Другої ліги. По-друге, матч професійного рівня вперше відбувся на затишному стадіоні у Вишнівці. Спортивну арену офіційно відкрили лише 2 липня, а за двадцять днів тут уже відбувся матч такого рангу. І, по-третє, це був перший домашній матч у якому уболівальники могли на власні очі поспостерігати за оновленою командою.

Щодо суперника, то «Арсенал-Київщина» лише за кілька днів до призначеного матчу повідомив про своє прибуття на гру. Гості переживають певні фінансові негаразди, тож на матч до Вишнівця прибули лише 10 польових гравців та 2 воротарі з Білої Церкви.

Здавалось, що всі передматчеві розклади говорять на користь «Ниви». Але, як часто буває у таких ситуаціях, «розколоти» обезкровлених гостей підопічні Сергія Задорожного зуміли лише на доданих до основного часу хвилинах.

Сам поєдинок розпочався із урочистого відкриття, виконання державного гімну та підняття прапора України. А на старті матчу певну активність проявили гості, які наважились на удар з середньої дистанції — мимо. Незабаром ініціатива перейшла до футболістів «Ниви», які не віддавали її аж до свистка на перерву, створивши величезну кількість гольових моментів. Дзядикевич, Головачук, Ільчишин, Слоневський — усі названі гравці мали стовідсоткові нагоди щоб відзначитись. Але м'яч вперто не хотів залітати у сітку воріт білоцерківців. Коли невпевнено діяв воротар — підстраховували захисники. А коли вже оборонці були безсилими, то гостей рятував каркас воріт.

Щось схоже відбулося на початку другого тайму, коли «Арсенал-Київщина» зі свіжими силами пішов вперед. Але надовго команду з Київщини не вистачило. Якщо «Нива» мала змогу проводити заміни та підсилювати гру, то у гостей такої можливості не було. Саме заміни у виконанні тренерського штабу тернополян спрацювали на всі сто.

На другій доданій хвилині рахунок відкрив Олександр Апанчук. Нападник головою замкнув подачу з кутового. За хвилину Апанчук виступив у ролі асистента. Віддавши з правого краю на Данила Гуральського. Останній, розібравшись із захисником, розстріляв ворота своєї колишньої команди, встановивши переможний рахунок 2:0, що змусило шаленіти місцеву публіку. До речі, матч «Нива» – «Арсенал» відвідали майже 1000 глядачів, які протягом матчу активно підтримували тернопільських футболістів.

Часу для святкування перемоги у «Ниви» немає, адже у найближчу середу, 26 липня, на команду очікує важке протистояння з івано-франківським «Прикарпаттям». Матч другого попереднього етапу Кубка України відбудеться на стадіоні у Вишнівці. Початок гри о 18:00. Вхід для вболівальників — вільний!

Друга ліга, тур 2

22 липня 2017, Вишнівець, стадіон «Вишнівець»

«Нива» – «Арсенал-Київщина» 2:0

Голи: Апанчук (90+2), Гуральський (90+3)

«Нива»: Механів, Пріхна, Музиченко, Нагорний, Чорномаз, Шевченко, Слоневський, Ільчишин (Гуральський 85), Понєдєльнік (Гатала 51), Головачук (Апанчук 62), Дзядикевич

«Арсенал-Київщина»: Шкарбан, Тименко, Сьомка, Растовецький, Пилиповець, Патрик, Пасечнюк, Кемфорд, Гупалов, Грабчак, Горобченко

Попередження: Растовецький (23), Слоневський (28), Пилиповець (45), Тименко (57), Пасечнюк (73), Патрик (90+3)

Прес-служба футбольного клубу «Нива»

Вибір читачів за тиждень

Відео