/ /Коли виробництво курятини випередить виробництво свинини? (Агро-новини)

19 Жовтня 2017, Четвер


Відео
Екстрим, крики та небезпека: патрульний на ходу заскочив у автівку, аби зупинити порушника (відео)

Сьогодні у Тернополі згадують героя, який загинув від мінометного снаряду

Відео
Проїзд Тернопільщиною вдалося зберегти лише завдяки ремонту дороги Р-41 (відео)

Це цікаво
Молоді історики з Тернопільщини мають шанс «Врятувати від забуття»

На масиві «Східний» роблять новеньку дорогу

Тернополянам розповіли культуру безпеки (фото)

Хто з авторів проектів «Громадського бюджету» може бути спокійним? (фото)

Під стінами ТНПУ студентів закликали на контрактну службу (фото)

Фоторепортаж
Тернопільський став осіннім ранком (фото)

У Тернополі недостатньо працівників в управлінні, яке «захищає» населення

Обирати правильну картоплю для дерунів та фарбувати тканини ягідним соком навчать у Кременці

На Збаражчині школу назвали на честь героя Андрія Чабана

Двоє тернопільських волейболісток увійшли до складу символічної збірної Суперкубку

Україна та Росія воюють за поставки зерна до Єгипту (Агро-новини)

Київське СБУ взяло тернопільських наркоділків?

Це цікаво
Із чотирьох братів на війні була тільки Настя…

Хто «наклав лапу» на «Соснину» у Шумську?

Тернопільський став не позбудеться огорожі

Анонс
Тернополянки зможуть безкоштовно перевіритись у мамолога

Туризм у Тернополі не приносить достатньо прибутків підприємству

Фотофакт
У Тернополі стає все більше мудаків (фото)

Чого це експерти вже другу добу опитують працівників п’яти судів Тернопільщини?

Це цікаво
Тернополянам пропонують вигадати назву для нового нічного клубу

Анонс
Тернополянам продаватимуть продукти дешевше

Фоторепортаж
Як тернополяни проводять останні теплі дні? (фоторепортаж)

Фотофакт
«Прокляте місце»: на Гаївському перехресті знову аварія (фотофакт)

Анонс
Тернопільських дітлахів навчать готувати франзолі та гарячий шоколад

Відео
Чому на Театральному майдані зібралися сотні людей із парасолями? (відео)

Кому обіцяють доступне житло у Тернополі?

Під Тернополем грузин на зупинці громадського транспорту «вихвалявся» вибухівкою (фото)

Це цікаво
19 жовтня в історії Тернопільщини

На Зборівщині провели чергову аферу

На Тернопільщині знову пожежа

Бережанська футбольна команда повернулася із поразкою

Зборівська ТВК затвердила текст виборчих бюлетенів з порушенням термінів

18 Жовтня 2017, Середа


Погода
Одягай теплу сукню з дня Хоми

Тернополяни зможуть знайти більше у відкритих даних

Тернополянин розповів, що насправді коїться під Верховною Радою (фото, відео)  

За останні 2 роки майже півсотні жителів Тернопільщини були рабами

Олександр Остапчук: «До ювілею школи ми готуємо унікальний номер» (фото)

«Наукові пікніки» у Кременці: вражаючі експерименти і смачна каша (фото)

Це цікаво
Тернопіль має на кого рівнятися

У центрі Тернополя – ДТП (фото)

Тернопільський «Красунчик дня»

Відео Це цікаво
Тернополяни не хочуть аеропорту (відео)

На Тернопільщині знову карантин і поповнення у ставках

Фотофакт
У центрі Тернополя знову обмежили рух кулями (фотофакт)

У тернопільській школі діти в небезпеці? (фото)

Фоторепортаж
Чотири деталі старих тернопільських дверей (фото)

Тернополяни зможуть їхати у Європу простішим шляхом

Тернопільський «Укртелеком» здає в оренду приміщення (фото)

Унікальні споруди Тернопільщини (фото)

Коли виробництво курятини випередить виробництво свинини? (Агро-новини)

Світове виробництво м’яса всіх видів у 2025 році зросте на 16%, порівняно з середнім обсягом виробництва у 2013-15 рр. Найбільше зростання виробництва прогнозується серед групи країн, що розвиваються.

Такий прогноз зробили експерти Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

 «У 2025 році структура споживання зміниться з урахуванням зміни споживчих смаків. Так, популярну наразі свинину посуне м’ясо птиці з орієнтовним обсягом виробництва близько 131,3 млн т, виробництво свинини ж в свою чергу зросте до 131 млн т, а м’яса ВРХ — до 77,8 млн т», — йдеться у повідомленні.

Таким чином, як вважають експерти, м’ясо птиці буде головним драйвером зростання загального виробництва як відповідь на збільшення світового попиту на цей більш доступний продукт, порівняно з червоним м’ясом.

«Птицю обиратимуть як виробники, так і споживачі у країнах, що розвиваються, через його доступність. Розвинуті країни також поступово відмовлятися від червоного м’яса, у зв’язку з повідомленнями про його шкідливість для здоров’я, знову ж таки віддаючи перевагу м’ясу птиці», — додали спеціалісти.

За прогнозами ФАО та ОЕСР в 2025 р. обсяг світового експорту в середньому зросте на 22% порівняно з 2013-15 рр. і становитиме близько 38,6 млн т (у забійній вазі) на противагу 31,7 млн т у 2015 р.

«Таким чином, експорт зростатиме швидшими темпами, ніж обсяги виробництва м’яса. У розрізі видів м’яса  ситуація виглядатиме наступним чином: експорт м’яса птиці у 2025 зросте на 28,7% і становитиме 15,3 млн т, поставки свинини збільшиться на 20% до 13,3 млн т, а м’яса ВРХ — на 15,4%, до 8,4 млн т», — пояснили спеціалісти.

Основними гравцями ринку залишатимуться США, Бразилія, Аргентина, ЄС, а також Індія та Австралія. Більше ніж чверть зростання світового експорту м’яса всіх видів забезпечать США, в той час як експорт з ЄС зросте незначно. Частка розвинених країн все ще займатиме більше ніж половину світового експорту м’яса, проте вона стабільно зменшуватиметься. Бразилія, а також Аргентина отримають вигоду від поточної девальвації своїх валют і наростять поставки за кордон. Очікується, що частка Бразилії у світовому експорті зросте приблизно до 26%, що складатиме майже половину очікуваного збільшення протягом прогнозованого періоду.

Рослини виробляють речовини, що спонукають шкідників до канібалізму

Науковці з Університету Вісконсіна з’ясували, що томати можуть впливати на гусениць-шкідників таким чином, щоб ті поїдали один одного.

Результати опубліковано в журналах Nature Ecology та Evolution.

Як зазначається, травоїдні шкідники їдять один одного, коли їм не вистачає їжі. Деякі рослини також впливають на шкідників, щоб зробити їх більш «хижими» по відношенню до інших видів комах.

У дослідженні, виконаному колективом на чолі з інтегративним біологом Джоном Орроком, захисну реакцію в томатах було спричинено дією метил жасмонату (MeJA), хімічної речовини, яку рослини викидають у повітря для попередження інших про можливу небезпеку. Коли томати відчувають MeJA, вони виробляють токсини, які роблять їх менш поживними для комах.

Під час експерименту дослідники «віддали» томати звичайному шкіднику — маленькому плямистому метелику. Через вісім днів томати, що сильніше зазнавали впливу MeJA, втратили менше біомаси в порівнянні з контрольними рослинами або тими рослинами, які отримали менше сигналу від MeJA. Це означає, що реакція була ефективною у захисті рослин.

Через два дні дослідники помітили, що гусениці, які годуються листям із оброблених рослин, перетворювалися на мертвих личинок раніше і їли більше, ніж ті, що годувалися листям з контрольних рослин.

В Україні запускається проект USAID із розвитку садівництва

Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» 18 липня підписав протокол про наміри із Асоціацією «Укрсадпром» щодо реалізації проекту «Підвищення ефективності, якості та безпечності виробництва і збуту фруктово-ягідної продукції».

Протоколом визначені та погоджені основні напрями співпраці до 31 липня 2020 року, говориться у повідомленні USAID у Facebook.

Так, згідно з документом,  проект USAID надасть асоціації технічну допомогу у розробці настанов з дотримання вимог законодавства та міжнародних стандартів з безпечності вирощування, зберігання та збуту фруктів і ягід, а також у впровадженні цих стандартів на підприємствах-членах асоціації.

Також, USAID забезпечить інформаційно-консультаційну підтримку асоціації із впровадження нових технологій/сортів, підвищення продуктивності та безпечності виробництва фруктів і ягід, надасть технічну підтримку у створенні/розширенні потужностей для зберігання, передпродажної підготовки фруктів і ягід їх переробки, виробництва напівфабрикатів, розширенні організованих ринків збуту.

Крім того, проект надасть підтримку асоціації та її членам у підготовці та участі в міжнародних виставках, торгових місіях та інших заходах з розширення ринків збуту фруктово-ягідної продукції та у створенні демонстраційних майданчиків для поширення кращих практик підвищення якості та формування доданої вартості фруктів і ягід, покращення доступу малих і середніх виробників до каналів збуту.

 

30

  Коментарі Facebook

коментарів

Залишити коментар

Схожі матеріали
Інші публікації автора
Ми в соціальних мережах
Сільський господар




М’ясокомбінат