Віра Олександрович

Рекордний глек уже прикрашає центральну частину Тернополя (фото)

Глек_люди

Другий запис у «Книзі рекордів Тернополя» зробили гончарі. Нагадаємо, минулими вихідними майстри з усіх куточків України виготовили і випалили у парку «Топільче» найбільших глечик.

На цей витвір використали 200 кілограмів глини. І сам процес виглядав доволі символічно та незвично. Організатори довго вирішували, де встановити рекордний глечик, аби його не пошкодили. Тож наразі усі охочі можуть його оглянути біля приміщення Тернопільського туристично-інформаційного центру, що на вул. Грушевського.

Глек
Глек

 

- Звичайно. Шкода, що тріснув глек. Але ми його обмотали дротом, як колись, у давнину, - сказала кореспонденту «Терену» тернополянка Уляна Джигринюк, яка була серед ідейних засновників і організаторів свята. - Трохи сумно, але ж увагу до гончарства ми таки привернули!

випалювання
випалювання

Рекорд_зафіксували
Рекорд_зафіксували

Додамо, тривало свято у парку «Топільче» кілька днів. Тож відвідати фестиваль і взяти участь у майстер-класах змогли тисячі тернополян і гостей міста. Задоволення від здійсненої мрії відчули і організатори (цитуємо допис Уляни Джигринюк у «Фейсбуці»): «Що таке щастя? Це точно не результат. Це шлях до результату! І хочу Вам сказати: я - ЩАСЛИВА!!!, що пережила той шлях недоспаних ночей і непорозумінь, випадкових-невипадкових зустрічей, співпадінь і підтримки в організації фестивалю гончарів «Не святі горшки ліплять»… Я не знаю, що було важливіше: гроші, порада, фізична поміч чи повідомлення від подруги в останню ніч перед святом із текстом: «Перестань панікувати, ти зможеш»... Направду, для мене кожен із Вас - це найцінніша допомога і підтримка!!! І завдяки Вам це свято відбулося!»

 

Фото автора і зі сторінки Уляни Джигринюк у «Фейсбук»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео