Віра Олександрович

Михайло Тітарчук: «Треба робити правильну промоцію принад Тернопілля» (фото)

GOL_9234-1024x904

Експерти із туризму високо оцінили потенціал Тернопілля на засіданні Ради туристичних міст і регіонів. Відбулася ця нарада сьогодні, 27 липня, у Збаражі.

На захід з’їхалися представники багатьох областей. Гості обговорювали чимало тем, у тому числі – торкнулися важливих питань, що стосувалися розвитку туристичного потенціалу Тернопілля.

- Сьогодні, коли ми розмовляємо про децентралізацію, то маємо дуже гарний приклад – Тернопілля. Область, де розташована третина замків, - говорить заступник міністра економіки і торгівлі Михайло Тітарчук. – Ваш край – унікальний: ландшафти, природа, історія, культура, люди, гостинність. Але треба робити правильну промоцію ваших принад. Адже часто люди навіть не здогадуються, куди треба їхати, де є той чи інший цікавий замок…

Гості
Гості

Під час наради у Збаразькому замку репрезентували новинки, що, на думку фахівців, допоможуть промоції Тернопілля як туристичного краю. Йшлося, зокрема, і про створення 3D-копій замків, що збереглися у нашій області.

- Першим ми, напевно, зробимо модель замку у Кременці, або фортецю на горі Бона, - розповідає голова обласної держадміністрації Степан Барна. – Я сподіваюся, за рік ми зробимо таких проектів щонайменше 30. Для того, щоб показати всім жителям Тернопілля і України, якими були наші замки, як вони виглядали 100, 200 і навіть 300 років тому…

Макет
Макет

Експерти розглянули питання, пов’язані із курортним профілем міст і областей, а також дискутували про особливості використання архітектурної спадщини задля туризму. Звісно ж, згадали і про туристичний потенціал Тернопілля.

- Обласна рада приділяє значну увагу розвитку туризму на Тернопіллі, - стверджує  керівник найвищого представницького органу краю Віктор Овчарук. – Ми вже виділили 1, 5 млн грн на створення різноманітних програм і проектів. Серед останніх подій хотів би згадати про новий великий проект – «Тернопільщина Дністрова». Розпочався він міжнародним круглим столом «Перспективи Дністра», у якому взяли участь представники із Молдови.

Репрезентували учасникам Ради туристичних міст і регіонів також спеціальні таблички із QR-кодами. Зісканувавши їх, туристи зможуть дізнатися короткі відомості, причому двома мовами – українською і англійською, про меморіальні об’єкти, що їх зацікавили. При цьому гостям навіть доступ до інтернету не буде потрібен, головне - мати смартфон.

- На Тернопільщині такі QR-коди встановлять на 100 найцікавіших туристичних об’єктах, - уточнює головний спеціаліст обласного відділу туризму Ростислав Яцків. - У правому нижньому куті таблиць розміщений ще один QR-код, завдяки якому, за наявності інтернету, уже можна буде отримати більше інформації і фотографії.

Після дискусій гості планували оглянути туристичні принади Тернопілля. Зокрема, хотіли побувати у Дністровському каньйоні, печері «Вертеба» і в урочищі «Червоному».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео