Віра Олександрович

Пересуди щодо своїх доходів спростував Василь Деревляний (фото)

Деревляний_Ф

Багато чуток і навіть неоднозначних публікацій у місцевих ЗМІ спричинило засідання постійної комісії із питань регламенту, депутатської діяльності, запобігання і протидії корупції Тернопільської обласної ради.

У порядку денному було 7 питань. Проте публіку не так уже й цікавили звіти управління із питань цивільного захисту населення Тернопільської обласної держадміністрації про використання коштів обласного бюджету за ІІ-й квартал 2017 року і Тернопільської обласної ради про використання коштів обласного бюджету за цей же період.

Нагадаємо, там 25 липня мали обговорювати також зарплату голови найвищого представницького органу краю Віктора Овчарука і обох його заступників. Один із них – Любомир Крупа відразу кинувся обговорювати тему у соціальних мережах. Більше того, зробив такий коментар до однієї із оприлюднених на місцевому сайті статей: «Крупа - у тебе дочка к..а! Пишаюся глибиною мислення місцевих деяких «журналістів»!». Втім, це лише розлютило недоброзичливців, але не спростувало їхні закиди.

Крупа
Крупа

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний вчинив по-іншому. Він відверто прокоментував ситуацію журналісту «Терену».

- Це усім підняли зарплату, згідно із постановою Кабінету Міністрів, - каже він. – Це не ми собі самі придумали! Отака, знаєте, є у деяких людей жаба: «Ну, давайте ми оце піднімемо і все…». Хочу сказати усім жителям Тернопілля: в Україні – малі і несправедливі зарплати. І вчитель у селі, і лікар, і державний службовець має радо йти на роботу і отримувати там гідну зарплату. Тоді відпаде будь-яка корупція! А натомість людина відчуватиме більшу відповідальність за те, що робить…

Нагадаємо, Любомира Крупу на одному із сайтів звинуватили у невідповідності даних із електронної декларації із реальним рівнем життя. Щодо Василя Деревляного у них виникли сумніви про повноту і чесність декларування доходів. Мовляв, політик не зазначив у декларації про свою причетність до товариства «Євроорганік-Тернопіль». Проте доказів у тій статті не виявилося. Більше того, публікація була анонімною.

- Є такі дріб’язкові люди, які беруть пару «рублів» і щось там пишуть, хоча самі не знають – що, - додає перший заступник голови обласної ради. – Ну, перевірте! Це підприємство – недіюче. Більше того, воно ніколи не діяло. Там - повний «нуль». Воно лише було зареєстроване. І жодної діяльності там не провадили. Коли я прийшов на державну службу, то вчинив усі необхідні кроки, щоб все було юридично правильно. Просто щось і десь почули… Сенсація потрібна: «Деревляний оце приховав!». Та певні органи вже давно чекають, щоб Деревляного на чомусь зловити. Думаєте, вони це пропустили б?

Василь Деревляний стверджує, що має докази, хто саме розповсюджує «компромат» на нього. Каже, що це робить «мама одного із депутатів обласної ради». Власне, про конфлікт керівника обласної організації ВО «Батьківщина» із радикалом Богданом Яциковським «Терен» уже писав (читайте ТУТприм.). Втім, Василь Деревляний вважає, що за час своєї політичної кар’єри перейшов дорогу не одному депутату або чиновнику.

Яциковський
Яциковський

Окрім іншого, члени постійної комісії 25 липня рекомендували проводити звіти депутатів не пізніше 31 березня. Повідомляти виборців про час і місце підбиття підсумків діяльності обранцям доведеться через ЗМІ або в інший спосіб не пізніше як за 7 днів, повідомили на сайті обласної ради. Члени постійної комісії того дня також вирішили рекомендувати Тернопільській обласній раді обрати до складу Наглядової ради  Установи «Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області» двох представників від Тернопільської обласної ради: Ольгу Заставну (ВО «Свобода») і Андрія Цибульського (УКРОП).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео