Віра Олександрович

МАФи у Тернополі – важливіші, ніж «червоні лінії»? (фото, відео)

Будка

Спробу добитися демонтажу цілого ряду МАФів, що нещодавно, за одну ніч «виникли» на вул. Шептицького, зробив сьогодні, 28 липня, депутат Андрій Шкула.

Нагадаю, про «будки», які почали встановлювати просто на газоні, «Терен» уже писав (читайте ТУТ і ТУТприм.). Втім, ті МАФи не дають спокою як громадським активістам, так і міським депутатам. Їхню спільну позицію і висловив на сесії Андрій Шкула.

[embed]https://youtu.be/qxUT9TP7JT8[/embed]

До слова, «червоні лінії» — це визначені у містобудівній документації відносно пунктів геодезичної мережі межі існуючих і запроектованих вулиць, доріг, майданів, які відмежовують території мікрорайонів, кварталів і території іншого призначення. «Червона лінія» також позначає землі загального користування, призначені для прокладки інженерних і транспортних комунікацій, пішохідних зв'язків, впорядкування, озеленення й освітлення вулиць тощо. «Червоні лінії» можуть бути визначені на підставі Генеральних планів міст. Саме цих вимог, за словами Андрія Шкули і витримали у Тернополі.

Шкула
Шкула

Втім, після цього виник відвертий конфлікт між депутатом і міським головою.

- Я наголошую: таке рішення незаконне! А тому приймати його не можна, - каже Сергій Надал. – Ви озвучили лише власні домисли. Мають бути висновки відповідних служб, що ті МАФи встановлені на «червоній лінії» і щоб відмінити ухвалене рішення. Адже дозволи там усі є.

Такий спіч спричинив відповідну реакцію: депутати запиту Андрія Шкули не підтримали.  Після цього депутат відразу на своїй сторінці «Фейсбук» написав: «Зрадонька. Не підтримали колеги-депутати мого запиту на сесії до виконкому, щодо розгляду питання про демонтаж буд на Шептицького. Пропозиція набрала лише 16 ЗА. Вітаю, будамбути…»

Окрім того, на сесії відбувалося таке – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ.

Фото і відео автора, а також «Терену»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео