Орест Сарматський

Хто на робочому місці стає жертвою нещасних випадків частіше, ніж на дорогах? (Агро-новини)

лип31

У наші дні в Ірландії нещасні випадки зі смертельними наслідками з працівниками сільськогосподарської сфери відбуваються на фермах частіше, ніж на дорогах, пише Аgrostory.

Про це розповів інспектор ірландського Управління з охорони здоров'я і безпеки Едді Уолл.

3103
3103

Протягом першого півріччя поточного року в Ірландії всього було зафіксовано 30 смертей на робочому місці. Половина з цих смертей зафіксована саме в сільськогосподарському секторі.

За даними Едді Уолла, на кожні 100 тис. нещасних випадків у сільському господарстві доводиться, у середньому, 18 смертельних випадків. В інших же сферах на кожні 100 тис. нещасних випадків на роботі доводиться 5 смертей.

Виходячи із зазначених даних, він вважає, що в цьому році в ірландських лікарнях від наслідків нещасних випадків на фермах будуть лікуватися близько 2 тис. співробітників.

«Сьогодні на 1% робочого населення припадає 40% всіх нещасних випадків зі смертельними наслідками на виробництві», — підкреслює Едді Уолл.

При цьому 57% смертей в сільському господарстві фіксується на молочних фермах. Ще в 50% випадків основними причинами загибелі фермерів стають трактори та техніка.

Інспектор зазначає, що кожен співробітник сільськогосподарської сфери знає все, що стосується техніки безпеки на своєму робочому місці, проте далеко не завжди дотримується цих правил. А для сільськогосподарських машин немає різниці, де тюк сіна, а де людська кінцівка.

67% співробітників, поранених на фермах, позбавлені працездатності на термін від 10 до 100 днів.

Молоді фермери просять провести земельну реформу в Україні

Фермери розраховують на нові можливості для ведення сімейного фермерського господарства завдяки реалізації земельної реформи в Україні.

Аграрії переконані, що скасування мораторію на продаж землі с/г призначення та заплановані урядом України спеціальні умови купівлі землі молодими фермерами допоможуть їм у веденні агробізнесу.

Про це розповіли у ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України».

«Скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення – необхідний крок, без якого молоді сім’ї не можуть розпочати ведення сімейного фермерського господарства на селі», — розповів голова Дніпропетровської сільськогосподарської консультаційної служби Максим Максимов.

3101
3101

Нагадаємо, Уряд у рамках земельної реформи розглядає можливість не тільки дозволити купівлю громадянами України до 200 га землі, але й можливість купівлі до 1 тис. га землі сімейним фермерським господарствам.

Виробники радять купувати сульфат амонію вже зараз

Виробники добрив пропонують аграріям скористатися вигідною пропозицією — придбати гранульований сульфат амонію до осінніх польових робіт уже зараз.

3102
3102

Сумські виробники пропонують купити гранульований сульфат амонію за вигідною ціною — 5,9 тис. грн/т.

При купівлі від 500 т ціна на товар становитиме 5,7 тис. грн/т.

Наразі в постачальника є лише 8 тис. т гранульованого сульфату амонію.

Вибір читачів за тиждень

Відео