Оксана Бучко

Чи матиме Тернопільщина що їсти взимку?

11-8

Тернопільщина за результатами жнивної кампанії займає п’яту позицію в Україні. В порівнянні з минулим роком, у нас втричі швидше проходить процес збирання. Про це повідомив заступник директора АПК облдержадміністрації Василь Кічак під час прес-конференції у Тернопільському прес-клубі, яка відбулася сьогодні, 1 серпня.

- Зібрали понад 70 тис га ранньо-зернових і бобових культур, це 20% до посіяних площ, - розповів він. – Також зібрали 320 тонн зерна. Очікуємо мати до 1 млн тонн продовольчого зерна, що повністю забезпечить потребу області та дасть можливість реалізувати його на продаж за  межі Тернопільщини. На даний час також завершуємо збір озимого ячменю та озимої пшениці, яка цьогоріч дала вищу врожайність - 52,6 ц/га. Вищу врожайність також дали горох – 40 ц/га та озимий ріпак – 31,3 ц/га.

DSCN9613
DSCN9613

Цього року затрати на жнивну кампанію зросли на 35-40%. Підняли ціни на озимий ріпак, озиму пшеницю, ячмінь.

- Інфраструктура в області сприяє якісному зберіганні зерна, - додав Василь Кічак. –  Працює тисяча комбайнів, 1,5 інших трансопртних засоіб, 33 зернові елеватори. Таким чином ми можемо не поспішати із продажем та чекати вигідних цін.

Фото автора та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео