Віра Олександрович

Про «дерибан» землі на Тернопільщині планують говорити обласні депутати

Президія1

Шосте пленарне засідання п’ятої сесії Тернопільської обласної ради відбудеться завтра, 2 серпня. Розпочати його планують о 10 годині у приміщенні конференц-зали «білого дому», що на вулиці Грушевського, 8.

Зокрема, на цьому засіданні мають ухвалити остаточний текст звернення щодо заборони ринку землі в Україні, адже на початку липня це питання прийняли за основу, але вирішили доопрацювати (про це читайте ТУТ – прим.).

- Ми так і не дійшли на минулому засіданні до звіту обласного управління капітального будівництва, тому це буде одним із перших пунктів порядку денного, каже перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний. – Там, за інформацією обласної прокуратури, дуже багато порушень. Навіть кримінальні справи є. Треба розібратися. А що стосується землі, то ми насамперед у зверненні закликаємо бути уважними жителів Тернопілля до тієї агітації, що йде через деякі ЗМІ. Так, перший текст ініціювала наша фракція. Інші на засіданні висловили бажання внести правки, але врешті зголосилися лише представники «Громадянської позиції».

За словами пана Деревляного, фракція БПП вимагала вилучити зі звернення, яке подали представники 4-х фракцій, слова «режим Порошенка». До того ж, вимагали «пом’якшити» вимоги і спрямувати текст також вищому керівництву України.

Депутати
Депутати

Нагадаю, розпорядження про проведення сесії ще 25 червня підписав голова обласної ради Віктор Овчарук. Але до формування порядку денного цього засідання долучилися представники усіх фракцій. Тому розглядати депутати планують питання різного спрямування, додає Василь Деревляний.

- На минулому засіданні ми не встигли вирішити багато питань, - додає він. – Тому 2 серпня хочемо усе надолужити. Вирішити треба і багато технічних питань. Адже у нас є близько 200 комунальних підприємств. Навіть списання якогось крісла чи ліжечка має через сесію проходити. Проте одним із головних питань, як на мене, стане звіт керівництва Держгеокадастру у Тернопільській області. Адже «дерибан» землі у нашому краї – страшний. Порушені права не одного учасника Революції Гідності і АТО. Натомість випадкові люди ділянки – запросто отримують.

До слова, попереднє засідання обласної ради було – позачерговим. Відбулося воно 5 липня. Тоді депутати прийняли кілька політичних звернень, а також заслухали представників громадськості і звіт начальника Головного управління Національної поліції в області Олександра Богомола (докладно про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Богомол2
Богомол2

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео