Оксана Бучко

Тернопільські абітурієнти в очікуванні: залишились лічені години до оприлюднення списків «бюджетників»

vstup-2015-e1463574583578

Списки вступників, яких зараховують на державну форму навчання, оприлюднять сьогодні на декілька годин пізніше запланованого часу – о 18:00. Це пов’язано із перевіркою правильності нарахування сільського коефіцієнту. Тернополяни, які знайшли себе у рейтингу, зможуть одразу подати документи у виш. Для цього роботу приймальних комісій продовжують до 20:00.

Про це йдеться у листі  Міністерства освіти і науки України керівникам вищих навчальних закладів від 1 серпня 2017 року.

- До МОН надходять численні звернення від вступників, які бажають подати оригінали документів у ВНЗ одразу після оприлюднення списків рекомендованих до зарахування. Саме тому ми й звернулись до керівників вишів для продовження роботи приймальних комісій до 20 години – так абітурієнти матимуть можливість подати свої документи вже сьогодні, - зазначив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Нагадаємо, раніше планували оприлюднити списки до 12 год 1 серпня. Процес перевірки даних затримує виявлення масових випадків необґрунтованого присвоєння приймальними комісіями вишів сільського коефіцієнту.

Як повідомляли на ukrinform.ua, цього року Міністество освіти та науки ввело низку коефіцієнтів для розрахунку конкурсного балу: сільський коефіцієнт 1,02 для осіб, які здобули середню освіту в навчальних закладах на території сільських населених пунктів у рік вступу; а також галузевий коефіцієнт 1,03 для заяв з першими пріоритетами на інженерно-технічні та природничо-математичні спеціальності; регіональний коефіцієнт - 1,0 для Києва, 1,01 для Дніпра, Львова, Одеси, Харкова, 1,03 для Донецької та Луганської областей та переміщених вишів, 1,02 в інших випадках. Вступники з Криму та території проведення АТО, які мають український атестат та позитивні результати ЗНО, можуть вступати до будь-якого вишу України на місця державного замовлення.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео