Орест Сарматський

Чому сільське господарство так швидко набирає обертів: ТОП-5 причин (Агро-новини)

0102

Всі говорять про те, що ІТ, енергетика та охорона здоров'я є найбільш перспективними галузями, які будуть стрімко розвиватися в майбутньому, але сільське господарство також потрібно включити до цього списку! Вашій увазі п'ять причин, чому великі можливості чекають у цій галузі.

Сільське господарство є одним з найбільших викликів нашого часу — досягнення продовольчої безпеки.

0202
0202

Довгострокова глобальна потреба

Чому в сільського господарства так багато можливостей? Тільки погляньте на ці довгострокові глобальні реалії:

- протягом наступних 35 років очікується, що населення нашої планети збільшиться приблизно на 2 млрд осіб, а доходи — швидко зростуть, створюючи середній клас з більшою купівельною спроможністю;

- за цей же період на 60% зросте попит на м'ясо, молоко, рибу та яйця;

- ми живемо поза екологічними законами. Щороку ми перевищуємо використання природних ресурсів більш ніж на 50%, притому, що Землі необхідно 1,6 року для того, щоб відновити те, що людство спожило за рік;

- на всіх континентах виникають загрози захворювання тварин, а кліматичні надзвичайні ситуації завдають ще більшої шкоди.

Ці фактори поставили сільське господарство в центрі найбільшого виклику нашого часу — досягнення глобальної продовольчої безпеки. Ми маємо подбати, щоб кожна людина на  планеті мала доступ  не лише до достатньої кількості калорій, але й до достатньо якісних калорій для підтримання росту, розвитку та здоров'я. Для цього роботи лише фермерів недостатньо. Сьогодні сільське господарство має таких спеціалістів, як екологи, інженери, експерти з енергетики,  дієтологи, вузькі сільськогосподарські фахівці та багато інших.

Кількість можливостей

Щоб вирішити ці проблеми, наступне покоління лідерів повинне мати нове мислення та приймати нові інноваційні рішення. Але попит на талановитих випускників агровишів перевищує пропозицію. У 2016 році, за оцінками експертів, у нас було на 25 тис. більше нових робочих місць, ніж випускників, які мали б їх заповнити. Дослідники Університету Пердью стверджують, що цей розрив зростатиме.

Зараз, за оцінкою Університету Пердью, у сільському господарстві 60 тис. наявних робочих місць, але лише 35 тис. випускників займають ці місця. За даними звіту за 2010 рік, у сільському господарстві щорічно з'являється 54 тис. нових робочих місць, а випускається лише 29 300 потенційних працівників. Крім того, давайте не забуватимемо про те, що 25% поточної робочої сили — це люди, які майже досягли  пенсійного віку. Ця зростаюча потреба відкриває величезні можливості!

Незалежно від вашого роду заняття, сільське господарство пропонує вам зайнятість.

Широта можливостей

Більшість людей уявляють сільське господарство як фермерів на тракторі або ряди кукурудзи. Сьогодні фермер має бути й екологом, і інженером, і економістом. Фермер — це не людина, яка керує трактором, а людина, яка використовує точне землеробство та управляє сучасним обладнанням із застосуванням GPS.

Сільське господарство — це не просто корови і плуги. Воно швидко розвивається, це набагато більше, ніж фермерство. Незалежно від вашого роду заняття, сільське господарство пропонує вам зайнятість. Цій галузі потрібні вчені для впровадження інновацій, ветеринари для захисту здоров'я тварин, інженери для розробки новітнього обладнання, маркетологи для створення нових концепцій, а також бухгалтери та статисти для збільшення обсягів виробничих даних. Отже, якщо ви здібний математик, гуру зв'язків з громадськістю або людина з підприємницьким духом, тоді сільське господарство вже чекає на вас.

Пристрасть і мета — головні ознаки успішних людей, і в сільському господарстві їх повно.

Цілеспрямовані люди

Кожен хоче бути частиною чогось великого. Чи є більш шляхетна мета, ніж годувати людей?

Кожен хоче чогось більшого, ніж працювати на роботі й отримувати зарплату. Майбутнє покоління підлітків шукає роботу, яка приносить доходи і від якої можна отримати задоволення. Ну а сільське господарство пропонує те й інше. Кожен день ви знаєте, що робота, яку ви виконуєте, допомагає поліпшити здоров'я тварин, людей та нашої планети. Кожен день ви знаєте, що збагачуєте життя людей. Розуміння того, чому ви робите те, що робите, і суспільна цінність цієї роботи створюють енергію та пристрасть. З пристрастю і метою ви станете успішними. Це чудове відчуття: йти на роботу, знаючи, що люди у вашій галузі турбуються про майбутнє так само, як і ви.

Кількість проблем зростає

І є ще одна причина, чому люди все більше уваги приділяють сільському господарству: зростає кількість прихильників цієї справи. Споживачі все більше цікавляться, як же вирощується їжа, яку вони споживають. Тому й потрібні завзяті люди, котрі займаються сільським господарством, щоб відповідати на питання споживачів. Потрібні люди, які не тільки працюють на землі, а й можуть поділитися історією та розповісти своїм друзям, сусідам та родині, чому сільське господарство є важливим і чому це галузь сьогодення та майбутнього.

AgroPortal.ua за матеріалами Джеффрі Сіммонс Linkedin

В Україні створять координаційні центри з перевезення зерна

Міністерство аграрної політики й «Укрзалізниця» у взаємодії з Міністерством інфраструктури повинні створити координаційний центр для комунікації із учасниками зернового ринку з метою ефективного й оперативного вирішення нагальних проблем, які виникають у процесі перевезення зернових культур.

0201
0201

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час наради за участі представників профільного департаменту Мінінфраструктури, ПАТ «Укрзалізниця» та Мінагропрод, говориться у повідомленні Мінінфраструктури.

«Я просив би керівництво Міністерства аграрної політики створити координаційний центр по комунікаціям із учасниками зернового ринку щодо перевезення зернових культур у порти чи одразу на експорт. У свою чергу, «Укрзалізниця» аналогічно має створити свій координаційний центр з числа відповідальних осіб, які взаємодіятимуть зі всіма профільними службами в «Укрзалізниці», а також з координаційним центром Мінагропроду і профільним департаментом Міністерства інфраструктури», — зазначив Юрій Лавренюк.

Він підкреслив, що нинішня кампанії з перевезення зерна повинна пройти у штатному режимі та при ефективній взаємодії усіх дотичних до цього процесу структур.

Вибір читачів за тиждень

Відео