Віра Олександрович

Тернопільщина: 2017 рік - неврожайний на… скарги

Signing testament

Лише 81 письмове звернення надійшло у січні-червні цього року до органів ДФС у Тернопільській області: 77 заяв і 4 скарги. Причому колективних звернень не було.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Із загальної кількості отриманих письмових звернень найбільше, тобто – 40, надійшло ГУ ДФС в області, - уточнюють у податковій. - Фахівці Тернопільської ОДПІ отримали 27 звернень, у Кременецькій і Бучацькій ОДПІ, відповідно, 9 і 5.

Серед авторів письмових звернень було 7 пенсіонерів, підприємець, працівник бюджетної сфери, дві фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, а щодо 70-ти громадян соціальний стан авторів визначити неможливо.

- За тематикою: 27 звернень (33,3%) стосувалися інформування про ухилення від сплати податків, адміністрування загальнодержавних податків – 17 (20,9%), контрольно-перевірочної роботи – 16 (19,7%), - уточнюють у податковій.

Із усіх отриманих письмових звернень фахівці ДФС розглянули у встановлений законом термін 74. Ще 7 звернень перебувають на виконанні, термін розгляду за якими не настав. У результаті розгляду 39-ти звернень справу вирішили позитивно. Окрім того, надали роз’яснення щодо 9 звернень, 6 передали за належністю, а 15 звернень не підлягали розгляду. Ще два звернення повернули авторам, а у трьох випадках їм надали відмову.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео