Оксана Бучко

Тернопільщину підняли на друге місце

Тернопіль

Другу сходинку у рейтингу діяльності голів облдержадміністрацій за ІІ півріччя 2017 року посів очільник Тернопільщини Степан Барна. Наша область поступилась лише Харківщина і піднялась на дві сходинки у порівнянні із першим кварталом цього року, повідомляє Комітет виборців України.

Серед здобутків області виділили велику кількість новостворених громад, що дає нам  третє місце в Україні. Високу оцінку віддали роботі у сфері протидії корупції в області. Окремо згадали про ефективне використання системи Prozorro, що дозволила зекономити 51,1 млн грн.

Виділили також активну діяльність Служби автомобільних доріг в області, яка ліквідувала ямковість доріг після зими на площі 264874 м кв із 287944 м кв загальної площі ямковості.

Окрім того, відзначили ріст промисловості, індекс продукції якої становив у січні-травні 106,8 % у порівнянні з минулим роком, а також індекс темпів будівництва – 107,2%. У той же час індекс обсягу сільського господарства впав – у січні-травні цього року порівняно із минулим він становив 98,6%.

Експерти також високо оцінили завершення таких проектів, як відкриття 25-метрового басейну в Козовій, відкриття очисних споруд в Микулинецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні, відкриття лабораторного корпусу «Університетської лікарні» із швейцарським устаткуванням.

А найнижчі бали поставили Тернопільщині за вирішення кризових ситуацій, заходи енергомодернізації та ведення кадрової політики.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео