/ /Cадівники кинули виклик «горіховій мафії» (Агро-новини)

18 Жовтня 2017, Середа


Моторошну знахідку виявили на Зборівщині

Напружений футбольний турнір на Тернопільщині таки завершився

17 Жовтня 2017, Вівторок


Погода
Якщо сніг не впаде — зима не скоро настане

Понад 5 мільйонів – такий «внесок» порушників на Тернопільщині

Слідча потрапила під колеса автівки, під час виконання робочих обов’язків (фото)

Фотофакт
Звідки ростуть руки у тернопільських комунальників? (фотофакт)

Тернопільський суд продовжує тримати сепаратистів під вартою

В Білій під Тернополем горіло сміття (фото)

Тернопільська міська рада чи обласна? Наталя Турецька має 20 днів на роздуми

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Відео
Нардепа з Тернопільщини пропустили через коридор ганьби (відео)

Поляки зацікавилися туризмом на Тернопільщині

Фотофакт
У тернопільському дворі розширюють проїжджу частину (фото)

Терміново
Тернопільський суд відпустив сепаратистів (оновлено)

Це цікаво
Docudays UA розпочав мандрівку Тернопільщиною

Релакс у Афінах пішов на користь кременецьким гирьовикам (фото)

Фоторепортаж
Тернополяни беруть участь в сутичках під Верховною Радою (фото)

Роздержавлення друкованих ЗМІ задіне Тернопіль

Термінових паспортів тернополяни чекають більше місяця

Фоторепортаж
Кольори осіннього Тернополя (фото)

Їх обвинувачують у вбивстві депутата з Тернопільщини, а вони – ні пари з уст

Відео
Тернополяни під Верховною Радою відстоюють свої права (відео)

На ремонт моста у Тернополі виділили ще 1,5 млн грн

У Тернополі буде менше субсидіантів?

Фоторепортаж
В кафе на Тернопільщині зупинився час (фоторепортаж)

Відео
Тернополяни склали портрет ідеального керівника (відео)

Фотофакт
 У Тернополі відкрили меморіальну дошку відомому журналісту (фотофакт)

Анонс
Тернополяни вшанують справжніх героїв

До «крісла боса» у Тернополі добираються із невисоких посад

Відео
Кременчани запалюють у дворі багатоповерхівок (відео)

З початку жовтня зросли закупівельні ціни на молоко (Агро-новини)

Завдяки ДТП у Тернополі виявили зловмисника

Міністр пообіцяв, що і на Тернопільщині буде автобан

Тернополянка долучилась до розробки відео-коміксу (відео)

Фоторепортаж Це цікаво
Тернополяни «полюють» на гриби (фоторепортаж)

На Тернопільщині перевізники ігнорують пасажирів

Відео
Діти у Тернополі відтепер мають «глянець» від Just One (відео)

Анонс Це цікаво
Тернополяни разом з усією Україною писатимуть… правовий диктант

Фоторепортаж
Тернополяни вимагають реформ під стінами облради (фоторепортаж)

Терміново
Чоловік в лісі під Тернополем виявив тіло свого брата

Фоторепортаж
Дуб, папороть, соняшник, конюшина (фоторепортаж)

Це цікаво
Брати Капранови розповіли, де на Тернопільщині воював герой їхнього роману

Фоторепортаж
У Тернополі виступили проти «шкідливих» цирків і зоопарків (фото)

Відео
Що заспівав мер Кременця? (відео)

Ще двоє тернополян стали жертвами шахраїв

Це цікаво
17 жовтня в історії Тернопільщини

Вогонь на Тернопільщині ледь не зруйнував будівлю

На Лановеччині чатує небезпека?

Вже стали відомі кандидати на посаду голови Зборівської ОТГ?

Це цікаво
Унікальний дендропарк на Тернопільщині

16 Жовтня 2017, Понеділок


Погода
Тернополян чекає серйозне потепління

На замітку тернополянам: важливе повідомлення для тих, хто їде у Польщу 

Cадівники кинули виклик «горіховій мафії» (Агро-новини)

Українські садівники мають намір легалізувати виробництво волоського горіха, оскільки його вирощування і подальший продаж майже цілком знаходиться «в тіні» (без сплати податків).

Про це неодноразово заявляли представники профільних організацій, відкрито говорили представники влади.

Цей феномен української економіки був навіть удостоєний власним терміном «горіхова мафія», пише UBR.ua.

Проблемні питання регулювання експорту вітчизняного волоського горіха нещодавно обговорювали голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа із представниками Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) і Української горіхової асоціації.

Зокрема, говорили про проект закону, розробленого ВАР. Його мета — впровадити систему електронного адміністрування обліку руху деяких товарів. Із горіхами включно.

Однак у Держпродспоживслужбі вважають, що обійтися можна і без окремих «горіхових» законів. А для вирішення більшості нинішніх проблем підійдуть чинні акти.

Згодні з чиновниками і представники профільної галузі: легалізувати ринок можна без додаткового регулювання.

«Головна мета — вивести ринок з тіні, щоб не треба було уряду вводити ліцензування або якось інакше регулювати цей ринок», — розповів глава асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитро Крошка.

Для цього, за його словами, досить на базі існуючих і запланованих горіхових садів налагодити виробництво продукції з підтвердженим легальним походженням.

Подальше очищення і фасування дозволять підвищити ціну горіха майже вдвічі.

Таким чином додаткова вартість буде створюватися не за рахунок тіньових схем, а за рахунок переробки продукції.

Масштабне виробництво компосту запустили на Чернігівщині

На двох майданчиках по 1,5 га у ТОВ «Мена-Авангард» для компостування заклали близько 20 буртів довжиною по 200 м.

Тож у сільгосппідприємстві найближчим часом планують отримати перші 5 тис. т перегною.

Про це повідомили на менському інтернет-порталі «Наше слово».

Масштабним виробництвом компосту на Чернігівщині аграрії почали займатися чи не найпершими. Зараз подібна ініціатива реалізується лише в Ічнянському районі.

«Можливо, ще не всі розуміють вигідність, а, можливо, не хочуть додаткових турбот. Адже це лише примітивна домашня компостна купа не потребує практично ніякого догляду і вкладень, а промисловий процес — кропітка справа», — кажуть місцеві фермери.

За словами головного агронома ТОВ «Мена-Авангард» Олександра Велентія, компост є незамінною складовою родючого ґрунту і найдоступнішим у всіх сенсах органічним добривом.

«Норма внесення гною на гектар — 60-80 т, а компосту і 10–15 т вистачить. Якщо його правильно підготувати, компост не тільки забезпечить потреби насаджень в поживних компонентах, а ще і значно поліпшить структуру ґрунту», — констатує головний агроном.

Саме Олександр Велентій і став ініціатором, керівником та технологом процесу виготовлення  такого добрива.

«Процес повністю природний, ніяких бактерій штучно не додаємо. Основу компостного бурта забезпечує солома, яка до однорідної маси перебивається спеціальним агрегатом — аератором. Потім кладуть гній. Перемішування з додаванням води відбувається до восьми разів. Це забезпечує зміну температури у масі, однорідність переробітку та доступ кисню», — описує технологію агроном.

До бурту можна вкинути і траву, листя, хвою, дрібні гілочки, тріски, тирсу, старий силос і тому подібне. Перед початком процесу основні складові матеріали проходять аналіз на вологість, у період процесу постійно перевіряється температура в бурті.

«Процес тривалий і копіткий, але вартий затрачених сил і часу. Це не гній, який має надлишок аміаку і ще довго буде «доходити» у ґрунті. Витрати компосту на гектар значно менші, а внаслідок високої температури всередині купи у ньому гинуть усі збудники хвороб та насіння бур’янів», — переконаний Олександр Велентій.

Ще однією із важливих переваг агроном вважає те, що утилізація органічних речовин шляхом компостування не забруднює навколишнє середовище.

В Україні збудують завод для зберігання та переробки часнику

В Одеській області планують побудувати підприємство для зберігання та переробки часнику.

Цей невеликий завод створить компанія «Агро-Патріот» за підтримки «Українського проекту бізнес розвитку плодоовочівництва», пише Національний промисловий портал.

У планах компанії також будівництво складу для зберігання часнику потужністю 1 тис. т.

На складі буде акумулюватися продукція різних виробників з подальшим сортуванням, упаковкою і переробкою.

Проект реалізуватимуть на кошти гранту, який був виділений підприємству.

Поточна програма з розвитку плодоовочіництва в Україні фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

Відмітимо, що «Агро-Патріот» – провідна компанія в Україні з промислового вирощування часнику. Займається всім циклом виробництва: оздоровленням насіння, вирощуванням часнику з використанням інтенсивних технологій і систем крапельного зрошення, зберіганням, переробкою і продажем часнику як в Україні, так і на експорт.

97

  Коментарі Facebook

коментарів

Залишити коментар

Схожі матеріали
Інші публікації автора
Ми в соціальних мережах
Сільський господар




М’ясокомбінат