З Тернополя курсуватимуть літаки та гелікоптери

motor-sich-petya-babunich--720x340

Гарна звістка надійшла для тернополян: очільник області розповів про відновлення аеропорту та запровадження регулярних рейсів, зокрема таких, як «Тернопіль-Київ», а у перспективі «Київ-Тернопіль-Жешув». Також велася мова про розміщення на базі тернопільського летовища так званого логістичного вузла з технічним обслуговуванням літаків та гелікоптерів.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської ОДА.

Пожвавлення співпраці заплановано з одним із провідних підприємств світу, що спеціалізується на випуску авіадвигунів та газотурбінних установок АТ «Мотор Січ». В рамках візиту на Тернопільщину відбулася зустріч голови Тернопільської ОДА Степана Барни та Президента підприємства, його генерального конструктора В’ячеслава Богуслаєва.

За словами Олексія Зеленюка, директора з виробництва товарів народного споживання підприємства АТ «Мотор Січ», метою поїздки на Тернопільщину є впровадження продукції українського виробництва на внутрішньому ринку.

«Є пропозиції щодо розміщення на Тернопільщині локацій з виготовлення нашої продукції – це верстати, авіа-двигуни, гелікоптери, товари для медичної галузі та народного споживання. Як ми бачимо, в області є хороший технічний та трудовий потенціал, і в такий спосіб спільно можна було б покращити ситуацію із зайнятістю місцевого населення. Крім того компанія «Мотор Січ» пропонує співпрацю у розвитку Тернопільського аеропорту, зокрема ми можемо надавати свої літаки для виконання регулярних рейсів», - зазначив Олексій Зеленюк.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qipM5rdTvwk[/embed]

Довідка:

АТ «Мотор Січ» налічує понад 26 тис працівників, до складу об’єднання входять 10 повноцінних заводів. Історія підприємства почалася у 1907 році та нараховує вже більше 100 років. Підприємство випускає надійні авіаційні двигуни та газотурбінні установки, які є конкурентними на світовому ринку. Продукція підприємства експлуатується на літаках та вертольотах різного призначення більш ніж у 120 країнах світу

Відео: Прес-служба ТОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео