Оксана Бучко

Тернополяни вирішують правові питання просто на Театральному майдані (фото, відео)

DSCN9741

Земельні питання, поділ спадщини, отримання матеріальної допомоги та інші правові механізми стосовно вирішення проблемних питань з’ясовували тернополяни у центрі міста 11 серпня. Акцію «Юстиція – відкрита для людей» провели у Тернополі представники управління юстиції у Тернопільській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

- Ми готові відповідати на питання в різних галузях права, - говорить головний спеціаліст відділу представництва Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Нужда. - Перший із сьогоднішніх клієнтів звернувся з питанням передачі половини житлового будинку на внука. Йому пояснили усі можливі варіанти оформлення документів.

У центрах надання правової допомоги працюють з адміністративними та кримінальними питаннями. У разі потреби права може захищати адвокат.

- Послуги адвоката є також безкоштовними, - говорить директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірина Хондогій. – Такою можливістю мають право користуватись люди, чия пенсія не перевищує 2900 грн, а зарплата – 3200. За півріччя ми маємо 9 виправдувальних вироків у справах з нашим адвокатом. Також у більше 58 випадків у справах змінили вид запобіжного заходу на засудження умовно.

[embed]https://youtu.be/GqOSkoe2Yq0[/embed]

Проводитимуть правові консультації і в інших населених пунктах області.  Першочергово звертатимуть увагу на рейдерське захоплення земель сільськогосподарського призначення.

- В області запрацює антирейдерський штаб, який допоможе жителям пересвідчитись у правомірності випадків поводження із землею та вживати відповідних заходів у разі потреби, - зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов. – Ми розробили чіткий графік роботи на місцях, де надаватимемо виїзні  консультації людей щодо вирішення інших правових питань та отримання корисних послуг. Ми хочемо запровадити у районах такі сервіси, як можливість реєстрації шлюбу за добу та отримання свідоцтва про народження у пологових будинках. У Тернополі ці послуги користуютсья популярністю. Шлюб за добу вже зареєстрували 220 пар, а свідоцтва про народження отримало більше 2 тис. сімей.

DSCN9740
DSCN9740

DSCN9743
DSCN9743

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео