Оксана Бучко

Тернопіль може вразити туристів не лише ставом (фоторепортаж)

тернопіль

Основні принади Тернополя для туристів займуть декілька годин часу. Найперше відвідують у місті став, Острів закоханих та Театральний майдан. Але на цьому список місць, вартих уваги, не завершується. Підбірку інших цікавинок опублікувала Ірина Ладика на studway.com.ua.

Пляж «Циганка»

Після ремонту «Циганка» отримала прогулянкову алею, скейт-парк, пішохідний фонтан, спортивну зону, дитячий майданчик, велодоріжку, роздягальні та душові. По всій території встановили лавки та посадили дерева.

11
11

Адреса: вулиця Білецька, 68.

БАМ, Аляска чи Канада

Саме у таких місцинах можна відчути настрій жителів міста. У Тернополі тихо та затишно навіть у центрі, але на Алясці це відчувається особливо гостро. Незважаючи на те, що Тернопіль не надто великий, до БАМу потрібно їхати приблизно 40 хвилин маршруткою. Твій орієнтир – ТРЦ «Подоляни», що прилаштувався у самому центрі БАМу. Тут можна погуляти двориками, помилуватися природою, дослідити околиці міста. А коли втомишся, то зможеш перекусити у торговому центрі, переглянути фільм чи покататися на ковзанах.

22
22

Музей політичних в’язнів

Тут можна побачити копію посмертної маски Степана Бандери, бронежилет Ярослава Стецька, розріз у натуральну величину справжнісінької криївки, колекцію їх макетів з відтвореним інтер’єром, зокрема – криївки Романа Шухевича. Ще – речі політв’язнів, фото з архіву УПА. Сам музей розмістився у 28-и камерах колишнього слідчого ізолятора радянських спецслужб. Розташований на вулиці Коперника. Працює з 10 до 17 години щодня, окрім понеділка та середи. Вхід вільний, а екскурсії проводять безкоштовно.

33
33

Галерея «Бункермуз»

Вона розташована у самому серці міста, на бульварі Тараса Шевченка, 1. Офіційно це ресторан-бар-галерея. На арт-сцені постійно відбуваються виставки, експозиції картин та інсталяцій, навіть концерти та творчі вечори. Картини оглянути можна безкоштовно. Бонус – приємна та творча атмосфера.

44
44

Парк Національного відродження

Парк площею 54 га розмістився між районами Східний і Сонячний. Саме тут споруджене перше в Україні Співоче поле. Пафосна назва пов’язана з могилою Січовим стрільцям та пам’ятником льотчикам-визволителям Тернополя (літак, що здіймається на постаменті), що є на території парку. У парку є атракціони, колесо огляду, спортивні та дитячі майданчики, тенісний корт, фонтан.

55
55

Гідропарк «Топільче»

Він розташований між житловими масивами «Центр», «Оболоня» і «Дружба». У його лівому крилі можна знайти Острів кохання. Окрім того, є штучні млини, «Козацький острів» (дерев’яні фортеці та хатинки), можна помилуватися фазанами, павичами, лебедями, страусами, поні. Також знаходяться Тернопільські джерела – комплекс із п’яти джерел на правому березі річки Серет з боку мікрорайону Дружба. Загалом, це місце – така собі оаза поміж гулу авто та житлових кварталів. Однозначно варто відвідати, щоб почути плюскіт води та спів пташок – відпочити душею та тілом. Якщо вже давно збирався на природу – цей варіант однозначно для тебе.

66
66

Микулинецький цвинтар

Старовинне тернопільське кладовище, відкрите ще у далекому 1840 році. Розташоване на вулиці Микулинецькій, від якої і взяло свою назву. Тут є могили воїнам Українських Січових Стрільців та Української Галицької Армії, братська могила жертв тоталітарного режиму, меморіал загиблим у АТО. Загалом цвинтар віддалено нагадує Личаківське кладовище. А ще неподалік Микулинецького некрополя є старовинний польський цвинтар.

77
77

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео